Samsunspor, Türkiye Kupası’na Penaltılarla Veda Etti

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek final maçında sahasında Trabzonspor A.Ş.’yi konuk etti. Normal süresi ve uzatmaları 0-0’lık eşitlikle tamamlanan mücadelede takımımız, seri penaltı atışlarında 3-1 kaybederek turnuvaya veda etti.

Spor - 23-04-2026 22:15

Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Samsunspor, 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada rakibiyle normal süre ve uzatmalarda golsüz berabere kaldı. Seri penaltı atışlarında 3-1 mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, kupaya veda etti.

Samsunspor karşılaşmaya Okan Kocuk, Logi Tómasson, Rick van Drongelen, Ľubomír Šatka, Zeki Yavru, Olivier Ntcham, Antoine Makoumbou, Carlo Holse, Yalçın Kayan, Tanguy Coulibaly ve Cherif Ndiaye ilk 11’iyle başladı.

Mücadelenin ilk yarısında Samsunspor, rakibi üzerinde baskılı bir oyun sergiledi. Fiziksel mücadelenin ve faullerin ön planda olduğu ilk 45 dakikada iki takım da bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve devre 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya da iki takım karşılıklı ataklarla başladı. Dakikalar 69’u gösterdiğinde Samsunspor’un geliştirdiği atakta Cherif Ndiaye, ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda baskısını artıran konuk ekip, Samsunspor savunmasını aşmayı başaramadı ve normal süre golsüz sona erdi.

Uzatma dakikalarında da dengeli bir oyun sergilenirken, iki ekip de yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlanınca yarı finale yükselen takımı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında rakibine 3-1 mağlup olan Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendi.

Günün Diğer Haberleri