Ligin değerli ve Süper Ligi hedefleyen iki takımın karşılaşacağını ifade eden Hüseyin Eroğlu, hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Rakibin sezon başından bu yana yaptığı transferlerle güçlü bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Hüseyin Eroğlu, “Rakibe saygılıyız, ancak biz çok güçlü bir takımız. Taktik, disiplin, tempo ve oyun formasyonumuzun hepsi birleşince zorlu bir takım oluyoruz. Bunu her şartta verdiğimiz mücadelelerle ispatladık. Hafta sonu da aynısı olacak. Maç İstanbul'da ancak, Büyük Samsunspor taraftarının desteğini yüksek ölçüde hissedeceğiz. Rakibimizin analizlerini yaptık. Kendi güçlü yanlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz, sistem her zaman kazanır” dedi.
Takımda Ali Ülgen, Mücahit Albayrak, Kadeem Harris, Şener Kaya, Yusuf Emre Gültekin, Berk Taşkın ve Muhammet Ali Özbaskıcı’nın tedavilerinin devam ettiğinin altını çizen Eroğlu, “Laura’nın cezasının bitmesi tek avantajımız. Bu oyuncular takıma katıldığında çok farklı bir noktaya geleceğiz. Her maça en iyi oyuncu grubuyla hazırlanıyoruz. Herkes çok özverili çalışıyor ve gelişimlerine devam ediyor. Tıpkı aramıza yeni katılan Moussa Guel gibi” diye konuştu.
Transfer çalışmalarına da değinen Hüseyin Eroğlu, “Başkanımız Yüksel Yıldırım ve icra kurulumuzla paylaştığımız isimler oldu.  Samsunspor'u hedefe taşıyacak futbolcuları kadromuza katmayı planlıyoruz. Görüşülen oyuncular var, ancak bunu gizlilik içerisinde sürdürüyoruz. Yakın zamanda aramıza katılacak oyuncular olacak” şeklinde konuştu.