İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), iş arayan 82 bin 387 İstanbulluya özel sektörde iş buldu. İş arayanlarla iş verenleri bir araya getiren BİO’lar, 18 ilçedeki 16 ofisin yanı sıra bio.ibb.istanbul portalı üzerinden online olarak da tüm İstanbul’a hizmet veriyor.

Açıldığı günden bu yana 550 bini aşkın İstanbullunun iş kaydı yaptırdığı İstihdam Ofislerine en çok gençler başvuruyor. İşe yerleştirilenler içinde de 20-24 yaş grubu gençler, tüm yerleştirmelerin üçte birini oluşturuyor.  

Son olarak Arnavutköy, Sarıyer, Başakşehir’de hizmet vermeye başlayan BİO'ların sayısı, yakında açılacak Gaziosmanpaşa ve Büyük Ada ofisleri ile 18’e çıkacak. 2023 yılında ise 39 ilçenin tamamında Bölgesel İstihdam Ofisi olacak. 

Bölgesel İstihdam Ofisleri Avrupa yakasında; Küçükçekmece, Büyükçekmece, Şişli, Bayrampaşa, Sultangazi, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Arnavutköy, Sarıyer ve Başakşehir’de; Anadolu yakasında ise Ümraniye, Üsküdar, Tuzla, Kartal ve Sancaktepe’de yer alıyor.

İş arayan İstanbullular, ofislerin haricinde bio.ibb.istanbul web sitesinden, İstanbul Senin aplikasyonu içerisinde yer alan ‘İş Ara İş Bul’ uygulaması ile 444 8 333 numaralı telefondan da BİO’lara ulaşabilirler.