Her maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını belirten Ahmet Sağat, “Her çıktığımız maça özellikle kazanmak için oynuyoruz. Samsunspor her maçı kazanmak için oynar. Ondan dolayı Yeni Malatyaspor maçında 3 puanı alamadığımız için üzgünüz. Ama sonuçta kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Biz şimdi önümüze bakacağız. Maçın analizini yaptık. Önümüzde 1 haftalık süreçte 3 maçımız var. Ona odaklanacağız ve her maçı kazanmak için oynayacağız. Kaybetmeyince ister istemez yukarıya tırmanıyorsun. Biz bu seriyi yakaladık. Sanırım 9 maç oldu. Bunu da sürdürmek istiyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz bu bizim hedefimiz” dedi.
Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Bodrumspor A.Ş. maçını da değerlendiren Sağat, “Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Sıkı bir çalışmamız var. Herkes çok motive. Özellikle, son maçtan sonra kazanmak istiyoruz. O yüzden takım arkadaşlarımızla sürekli, konuşma halindeyiz. Hepimiz bu durumun bilincindeyiz ve sadece galibiyeti düşünüyoruz. Her futbolcu gibi bende her maçta gol atmak istiyorum. Hedefimde bu” diye konuştu.
takıma katkı yaptıkça mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Sağat, “Hedefi olan biri her zaman daha çoğunu ister. İstatistik olarak, süreye göre iyi bir istatistik yakaladım. Gol ve asist oranı olarak. Ama ben her zaman daha çoğunu hedefliyorum. Atabildiğim kadar gol ve asist yapmak istiyorum. Bunların sonucunda da 3 puan olması lazım. O da daha çok değerlendiriyor. O yüzden takıma ne kadar çok katkı yapabilirsem, o kadar da mutlu olurum” şeklinde konuştu.