Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser 

Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, birbirinden değerli eserleri seslendirdiği konserde müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Samsun Haber - 26-01-2023 10:02

Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser 
Advert

Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu muhteşem bir konserde sanatseverlerle buluştu. Şef Volkan Sağlam’ın yönetiminde Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konsere yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Mine Aktaş’ın üstlendiği geceye Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Yalnız, birim müdürleri, Samsun’da faaliyet gösteren çeşitli koroların şefleri ile çok sayıda müzikseverler katıldı.

“ATAKUM” ŞARKISI BÜYÜK ALKIŞ ALDI 

Konserde 70 kişilik dev koro ekibi unutulmaz Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirirken konuklara keyifli anlar yaşattı. İki bölümden oluşan ve 30 eserin yer aldığı konsere sanatseverler hep birlikte eşlik etti. Güftesi Gazeteci Şakir Demirci’ye, bestesi Şahin Çangal’a ait Atakum için yazılan şarkıyı Koro Şefi Volkan Sağlam seslendirdi. “Atakum” isimli şarkı dinleyenlerden büyük alkış aldı. “Kıskanırım Seni Ben”, “Rüya Gibi Her Hatıra”, “Hatıran Yeter” gibi eserlerin seslendirildiği gecenin sonunda, Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Yalnız koro emekçilerine plaketlerini takdim etti. Ardından koroya katılan Başkan Vekili İpek, Başkan Yardımcısı Dr. Yalnız da konuk şeflerle birlikte “Memleketim” ve “İzmir Marşı” eserlerini söyledi.  

MUMCU, OKKAN VE CEM ANILDI 

Konser sonunda koro emekçilerine teşekkür plaketi takdim eden Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, “Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na bize bu güzel akşamı yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci, çok istemelerine rağmen gribal bir enfeksiyon geçirdiği için katılamadı. Hepinize saygı ve selamlarını iletmemi istedi. Ayrıca bugün 24 Ocak. Cumhuriyet düşmanlarının korkulu rüyası, usta gazetecimiz Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30. yılı. Aynı zamanda şehit polisimiz Gaffar Okkan’ın şehit edilişinin 22. yıl dönümü. Her ikisini de rahmet ve özlemle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu. Koroya emek veren tüm sanatçılara şükranlarını sunan Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Yalnız ise, “Emeklerinize sağlık, hepinize saygılarımı iletiyorum. Başkan vekilimiz de ifade etti bundan 30 yıl önce, soğuk bir Ankara gününde, Karlı Sokak’ta gericiler bir sakıncalı piyadeye saldırı düzenlediler ve katlettiler. Onu anmadan geçmek bize kesinlikle zul olurdu. 24 Ocak’ta ölen Uğur Mumcu’yu, Diyarbakır’da barış için emek veren Gaffar Okkan'ı ve 1970’lerin efsane TRT Genel Müdürü ve Dışişleri Bakanımız İsmail Cem’i saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

DİĞER HABERLER
HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

28-03-2024 - Samsun Haber

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

27-03-2024 - Samsun Haber