Atakum Belediyesi’nden “VEX IQ Robot Yarışması”

Atakum Belediyesi’nin organize ettiği ‘Atakum Geleneksel VEX IQ Robot Yarışması’nın ikincisi, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Samsun Haber - 22-05-2023 16:40

 Atakum Belediyesi’nden  “VEX IQ Robot Yarışması”
Advert

Atakum Belediyesi,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında birbirinden önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Atakum Belediyesi’nin organize ettiği, Atakum 2.Geleneksel VEX IQ Robot Yarışması,19-21 Mayıs tarihleri arasında Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan VEX Robotics kapsamında yapılan organizasyona, Türkiye genelinde lise ve ortaokul düzeyinde birçok takım katıldı. Takımlar, üç gün boyunca tasarladıkları robotlarla; teknolojik ve mühendislik becerilerini sergilediler. Ortaokul öğrencileri VEX IQ; lise öğrencileri de VEX V5 başlığı altında yarışırken; heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadılar.   

TAKIMLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER 

Jüri, takımları tasarım, ekip çalışması ve robot becerileri gibi birçok kategoride değerlendirdi.  Ortaokul düzeyinde Dostluk mücadelesi (Teamwork) şampiyonları; Samsun Bilgi Koleji’nden Phoenix ile Brotics takımları olurken; Samsun TED Koleji’nden “Robo Artus” ile Gaziantep Benim Koleji’nden “Knight Readers” takımları ikinciliğe hak kazandı. Jüri Özel Ödülü ise Samsun Atakum Koleji’nden “Atabot” takımına verildi. Samsun TED Koleji’nden “Spider” takımı Yenilik (Innovate) Ödülü; Robo Monsters takımı ise Tasarım (Design) Ödülü kazandı.

ATAKUM BELEDİYESİ’NE ŞAMPİYONLUK

Lise düzeyinde turnuva şampiyonları, Atakum Belediyesi adına yarışmaya katılan “Techno Roboted” takımı ile İstanbul’dan yarışmaya katılan “Legend” takımı oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi adına yarışan MBB Robotik takımı,Yenilik (Innovate) Ödülü’ne layık görülürken; Samsun TAKEV Anadolu Lisesi’nin takımı Takevians ile İstanbul Uğur Koleji’nden Legend UK finalist olmaya hak kazandılar.

DİĞER HABERLER
Canik’ten Gençlere Müjde!

Canik’ten Gençlere Müjde!

29-03-2024 - Samsun Haber

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

28-03-2024 - Samsun Haber