SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR’İN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI;
 

19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunumuzda tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıcı ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan bir dönüm noktasıdır. Bugün; milletçe manda ve himayeyi kabul etmeyeceğimizi bir kere daha tüm dünyaya ilan ettiğimiz, bir milletin küllerinden doğmak için çıktığı yolun başlangıcıdır. Bu önemli tarih milletimizin makûs talihini değiştirmiş ve bugün ikinci yüzyıl hedeflerini ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımı olmuştur.

 

Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi, daha eğitimli, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz, Türkiye’nin hedeflerine doğru daha hızlı şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Biz de, en doğru yatırımı insana ve gençlere yapılan yatırım olarak görüyor ve faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu ve gururuyla aziz milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.