Başkan Deveci mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs; işgale boyun eğmeyen, demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük için tüm varlığını ortaya koyan bir halkın yeniden ayağa kalktığı gündür. 19 Mayıs; tüm zorluklara rağmen yolundan geri dönmemenin, inancın, kararlılığın, bağımsız bir vatan sevdasının adıdır. Türk milletinin bu topraklarda özgürce, adil biçimde yaşama iradesinin meşalesi olan 19 Mayıs ruhu; geçmişte kalmamış, bugün hala devam etmektedir.

104 yıl önce bugün; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yaktığı meşale, sonsuza kadar ülkemizi aydınlatmaya devam edecek. Gençler; asla karamsar olmayın, umutsuz olmayın.  Unutmayın; Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözleri son nefesimize kadar pusulamızdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak ulusumuzun kaderini değiştirdiği tarih 19 Mayıs; Samsun için de gururun adıdır. 19 Mayıs deyince akla; Mustafa Kemal Atatürk, Kuvayı Milliye ruhu ve Samsun gelir. Kurtuluşun ve kuruluşun ilk adımının atıldığı kentimizden yakılan o meşale, bağımsızlık savaşı veren diğer uluslara da umut olmuştur. 19 Mayıs, emperyalizmin sömürüsü altında ezilen ulusların da kurtuluş umududur.

Sevgili gençler;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı ve Türkiye Cumhuriyet’ini size emanet etmiştir. Bağımsızlık mücadelesinin adımının atıldığı bu günün sizlere armağan edilmesi, aynı zamanda yüce bir sorumluluktur. Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkacak her nesil sayesinde, bağımsızlığımıza ve vatanımıza olan tutkumuz her zaman ilk günkü gibi dinç kalacaktır. Cumhuriyetin yılmadan sonsuza dek korunması ve geleceğe taşınması da bu tutku sayesinde olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti, yeni nesillerle birlikte geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

19 Mayıs 1919’da güzel kentimiz Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesini gururla taşıdığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun varlık mücadelesi için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”