Büyükşehir desteği ile ‘Rodos Gülü’ yetiştirdi

Samsunlu üretici Vedat Aydın, Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı destekle ‘Rodos Gülü’nü aşılayıp Türkiye geneline yaydı. Gülleri ile birlikte 7. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına gelen Aydın, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Mustafa Demir ise, “Her zaman tarım diyoruz, üretim diyoruz. Yeter ki, çiftçilerimiz ‘üreteceğiz’ diyerek, bizden istesin, üzerimize ne düşüyorsa yaparız" dedi.

Samsun Haber - 18-09-2022 23:03

Büyükşehir desteği ile ‘Rodos Gülü’ yetiştirdi
Advert

İlçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, alternatif ürün yetiştiren çiftçilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Destek alıp, işletmesini büyüten çiftçilerden biri de 19 Mayıs İlçesi'nde kesme çiçek üreticisi olan Vedat Aydın. 

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde süs bitkileri yetiştiren Vedat Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı destekle Rodos gülünü aşılayarak Türkiye'ye yaydı. Gülleriyle birlikte 7. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret ederek, burada güllerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Katkılarından dolayı da başta Başkan Mustafa Demir olmak üzere emeği geçen tüm ekibine teşekkür etti.

19 MAYIS'IN ARDINDAN LADİK'TE DE ÜRETİME BAŞLADI

İlk Samsun Büyükşehir Belediyesi ile bu işi yaptığını ve aldığı desteklerle de üretimini artırdığını ifade eden Vedat Aydın, 19 Mayıs ilçesindeki üretimlerin ardından Ladik ilçesinde de gül yetiştiriciliğine başladığını belirterek hedefinin gül yetiştiriciliğinde marka olmak olduğunu söyledi.

BAŞKAN DEMİR: HER ZAMAN TARIM DİYORUZ, ÜRETİM DİYORUZ
Vatandaşların gelirinin artması için tarımsal desteklemeleri kesintisiz şekilde sürdüreceklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak üretime katkı sunan çok önemli projeler hayata geçirdik. Projelerimiz devam edecek.  Tarım bir ülkenin var olması için mutlaka yaşaması, yaşatılması gereken sektördür. Üretimi teşvik projelerimiz ile şehrimizin tarımda ve üretimde bulunduğu noktayı yükseltmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Her zaman tarım diyoruz, üretim diyoruz. Yeter ki, çiftçilerimiz ‘üreteceğiz’ diyerek, bizden istesin, üzerimize ne düşüyorsa yaparız" diye konuştu.

DİĞER HABERLER
HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

28-03-2024 - Samsun Haber

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

27-03-2024 - Samsun Haber