CHP’li Hancıoğlu iktidar vekillerine sordu: “Samsun, bu haksızlığı hak edecek ne yaptı size?”

Samsun’a sözü verip de hayata geçirilmeyen altyapı ve yatırım projelerini Meclis gündemine taşıyan CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Samsun şehri, Samsun halkı; bu haksızlığı hak edecek ne yaptı size?” sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

Siyaset - 13-01-2023 09:22

CHP’li Hancıoğlu iktidar vekillerine sordu:  “Samsun, bu haksızlığı hak edecek ne yaptı size?”
Advert

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, iktidar partisinin Samsun’a ilişkin yalanlarını ve yapılan haksızlıkları Meclis Genel Kurulu gündemine taşıdı.

Samsun’un sanayi, tarım, ticaret, lojistik, turizm yönünden eşsiz bir potansiyel taşımasına rağmen, bu potansiyele hayat verecek imkanların kente sunulmadığını vurgulayan Hancıoğlu, söz verilip de hayata geçirilmeyen projelere ilişkin şunları söyledi:

“İktidar, bu kente, bu bölgeye adeta ihanet ediyor. İnatla hayata geçirilmeyen ‘Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’, işte bunun en somut örneğidir. Milyonlarca yurttaşımız hizmet alacak, milyarlarca dolarlık ihracat hacmi olacak… Neymiş efendim; ‘kamulaştırma maliyeti yüksek’miş, bu yüzden yapmayacaklarmış! Bir diğeri, Hızlı Tren Projesi… ‘Hızlı tren 2023’te gelecek’ diye diye, yıllarca Samsun’u kandırdınız! Yıl oldu, 2023! Şimdi “2023’te beceremedik, 2053’e kadar sabredin” diyorsunuz. Sabretmiyoruz efendim! Yalanlarınızla bugüne dek oyaladığınız Samsun halkı, sizin keyfinizi beklemeyecek!”

BARAJ, HASTANE, KENEVİR... NEREDE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ay Samsun’da gerçekleştirdiği açılış ve temel atma törenine de gönderme yapan CHP’li Hancıoğlu, “aklı başında olan, vicdanı olan her Samsunlu gibi ben de şimdi şunu soruyorum” diyerek şu soruları sıraladı:

Salıpazarı, Terme ve Çarşamba’yı sel tehdidinden kurtaracak baraj vardı. İhalesi, ta 2017’de yapıldı. 2019’da ‘bitti-bitecek’ deniyordu. Ortada baraj yok! Hani nerde bu baraj?

Mart 2019’da, gece vakti Tekkeköy’de, devlet hastanesi için ‘temel atma şovu’ yapmıştı sayın Cumhurbaşkanı... Yetinmedi, milletin önünde müteahhitle ‘600 günde bitirme pazarlığı’ yaptı, söz aldı. Aradan bin 400 gün geçti, ortada hastane yok! Hani nerde bu hastane?

Vezirköprü, kenevir üretiminin merkezi olacaktı. Vezirköprü uçacaktı! Üreticisiyle, sanayisiyle kenevir, binlerce kişiye ekmek kapısı olacak, istihdam patlayacaktı. Sonuç? Kenevir de Vezirköprü de sahipsiz kaldı!

Allah aşkına; Samsun şehri, Samsun halkı; bu haksızlığı hak edecek ne yaptı size?”

VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN ALINAN MİLYONLUK MAKAM ARAÇLARI…

CHP’li Hancıoğlu, konuşmasında AK Parti’nin Samsun’daki belediyecilik anlayışı ve uygulamalarını da sert sözlerle eleştirdi. Yakakent Belediyesi’nin adının insan kaçakçılığı suçuna bulaştırıldığını, Samsun Büyükşehir Belediyesi kasasının emanet edildiği kişinin, rüşvet ve zimmet suçlarından mahkum olduğunu, yine Büyükşehir Belediyesi’nin imarla ilgili, şehir planlarıyla ilgili verilen yargı kararlarını tanımadığını anımsatan Hancıoğlu, son olarak büyükşehir belediyesine alınan milyonluk makam araçları için de şunları söyledi:

“Yeni alınan ‘milyonluk makam araçları’ için, yaptıkları şu savunmaya bakar mısınız: Devlete ‘para’ olarak vergi ödememek için, lüks makam araçları alınmış… Ödemekten kaçtığınız o vergiyi; nasıl olsa işçiden, memurdan, çiftçiden, yoksuldan söke söke alırsınız! Beşli çetelerin vergi borçlarını sile sile bu günlere geldiniz; belediyeleriniz bunu yapmış, size kaç yazar..? Sizin için milyonluk makam araçlarına binmek, devlete vergi ödemekten çok daha önemli. Yazıklar olsun!”

MİLLETTEN ÇALINAN NE VARSA YENİDEN MİLLETE TESLİM EDİLECEK!

CHP’li Hancıoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Neyse ki; mazideki şu meşhur dizi gibi, bu ‘Yalan Rüzgarı’nın da artık sonuna geldik. Bütün Türkiye gibi, Samsun da bu hesaplaşma için sandığı bekliyor! Göreceksiniz Samsunlular, kentine değer kazandıracak, kendisine değer verecek, kendisini yalanlarla aldatmayacak iradenin arkasında duracaktır. Ve o irade işbaşına geldiğinde, milletten çalınan ne varsa hepsi geri alınacak, yeniden milletimize teslim edecek.”

DİĞER HABERLER
MARAŞ:

MARAŞ: "ATAKUM SADECE İNSANLAR İÇİN DEĞİL, HAYVANLAR İÇİN DE GÜVENLİ OLACAK"

28-03-2024 - Siyaset

Serhat Türkel’den Samsunspor taraftarlarına müjde

Serhat Türkel’den Samsunspor taraftarlarına müjde

28-03-2024 - Siyaset