Doğu Türkistan Derneği Samsun İl Başkanı Serdar Öksüz, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Saadet Partisi GİK Üyesi Ali Okutan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi eski CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi ziyaret etti.

Görüşmede Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri’ne yönelik insan hakkı ihlalleri konuşularak dayanışma mesajı verildi.

“HÜKÜMETTEN SOMUT ADIM YOK”

Doğu Türkistan’da 35 milyondan fazla Uygur Türkü’nün yaşadığını söyleyen Doğu Türkistan Derneği Samsun İl Başkanı Serdar Öksüz, “Doğu Türkistan’daki zulmü ve insan hakkı ihlallerini tüm dünyanın duymasını istiyoruz. Bu hak ihlalleri bir an önce son bulmalı. Türk yetkililerin maalesef şu anda bunun için bir çalışması yok. Hükümetin somut bir adımı da yok. Soydaşlarımıza sahip çıkmalıyız.  Yetkililer soydaşlarımızın sesini duymalı, Çin insan hakları ihlaline son vermelidir” dedi.

“KANIMIZI KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ”

Doğu Türkistan Derneği Samsun İl Başkanı Serdar Öksüz’ün açıklamalarına destek verdiklerini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllardır bu konuda sürdürdüğü çalışmalar ve hazırladığı raporlar hakkında bilgi verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Canımızı, kanımızı kaderine terk etmeyeceğiz” sözlerini de hatırlatan Başkan Deveci dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi.