Bu soruların başında dropshipping nedir? Dropshipping nasıl yapılır? Ve elbette dropshipping ne kadar kazandırır? Var. Evde oturuken para kazanma fikri pek çoğumuz için oldukça cezbedici. Giderek popülerleşen bu iş kolunda çalışan insanların kazandıkları ciddi gelirler de pek çok kişiyi buraya yönlendirmekte. Gelin beraber aslında hiç çekinilmesi gerekmeyen, sizin de kolaylıkla uygulayıp para kazanabileceğiniz dropshipping gelir modelinden bahsedelim.

Dropshipping nedir?

Dropshipping, satıcının ürün üretmeden, depolamadan ve nakliye etmeden yalnızca bir başka satıcı ile alıcı arasında bağlantı kurarak kar ettiği e-ticaret satış modelidir. Dropshipping yapmak için bir bilgisayar ve internet bağlantısı yeterlidir. Özellikle pandemic döneminde evde kalan pek çok kişi için cezbedici olmuştur. Ayrıca bir diğer önemli avantajı ise fazla zaman harcamanızı gerektirmemesidir. Mevcut mesleğinize devam ederken, evde birkaç saat ayırarak kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Peki dropshipping tam olarak nasıl yapılır?

Dropshipping nasıl yapılır?

Öncelikle dropshipping bir e-ticaret modelidir. Bu nedenle kendiniz için uygun bir e-ticaret sitesi bulmalı ve bir satıcı hesabı oluşturmanız gerekli. Ardından yaptığınız piyasa araştırması sonucuna göre uygun olan ürünleri bulmalısınız. Artık yapmanız gereken, kendi satıcı hesabınızda, bulduğunuz ürünleri siz satıyormuşsunuz gibi listelemek ve diğer satıcının fiyatına kendi karınızı eklemek. Bu noktadan sonra beklemek dışında yapacağınız pek bir şey yok. Dropshipping metodunun avantajlı tarafı da aslında bu noktada ortaya çıkıyor. Sipariş alana kadar boş vaktiniz kalıyor ve bu vakitte diğer işlerinizi halletme fırsatı buluyorsunuz. Ve sonunda beklediğiniz an geldi. Siparişinizi aldınız. Bildiğiniz üzere sizde bu ürünler mevcut değil fakat alıcı bunu bilmiyor. Bu yüzden yapmanız gereken, en kısa zamanda alıcının adres bilgilerini kullanarak ürünün asıl satıcısından sipariş vermek. Bu noktadan sonra sizin yapacağınız tek şey süreci takip etmek. Alıcınızın ürün tedarik ve lojistik işlemleri diğer satıcı tarafından hallediliyor olacak. Kısaca dropshipping yöntemi bu süreçten ibaret. Bildiğiniz gibi pek çok kişi bu metod ile büyük paralar kazanma imkanı buluyor. Peki gerçekten dropshipping ne kadar kazandırıyor?

Dropshipping ne kadar kazandırır?

Bu sorunun cevabını vermek rakamsal olarak her ne kadar oldukça zor olsa da, birkaç kelimeyle açıklanabilecek kadar da basit. Kazanabileceğiniz paranın bir sınırı yok. Bu noktada olay tamamen sizin azminize ve doğru hamlelerinize bağlı. Seçeceğiniz ürünlere, koyacağınız kar marjlarına, satış yapacağınız kanallara bağlı olarak geliriniz değişecektir. Ülkemizde dropshipping yapmanın bir diğer avantajı da kur oranları. İnternet üzerinden satış yapabileceğiniz ülkelerin pek çoğunda dolar ile işlem yapılması, sizin de dolar kazanacağınız anlamına geliyor. Bu sebeple elde edeceğiniz gelir, başarınıza bağlı olarak 6 haneli rakamlara kadar çıkabilir. Bu noktada en temel ihtiyaçlarınızdan birisi dropshipping danışmanlık hizmeti olabilir.