Dropshipping Nedir? Dropshipping Nasıl Yapılır?

Neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan ticaret, yüzyıllardır yenilenerek gelişmektedir.

Güncel - 10-09-2022 20:35

Dropshipping Nedir? Dropshipping Nasıl Yapılır?
Advert

Ticaretin, geçtiğimiz yüzyıl ortaya çıkmış ve birçok açıdan en etkilisi olan internet üzerinden yapılan hali e-ticaret, günümüzde dropshipping metodu ile satıcılar için yeni bir boyut kazanmıştır.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping nedir mi? En yalın hali ile dropshipping satıcı için üretim, tedarik ve depolama gereksinimlerini ortadan kaldıran bir e-ticaret modelidir. Kelime anlamı stoksuz ticaret, direkt satış, envantersiz gönderim gibi şekillerde çevrilen bu modelde satıcı, ürünü bizzat üretmek veya tedarik edip satmak yerine halihazırda internette satışta olan ürün ile müşteri arasında üçüncü bir bağlantı kurarak ticaret gerçekleştirir.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Bu yöntemle e-ticaret işine karar verdikten sonra satıcının öncelikle bir online mağaza oluşturması gerekir. Bu mağaza yeni bir web sitesi oluşturularak oluşturulabileceği gibi çeşitli e-ticaret siteleri ve uygulamaları aracılığıyla da kurulabilir. Bu noktada, e-ticaret sitelerinde farklı mağaza ücretleri ile web sitesi geliştirme maliyetleri arasında değerlendirme yapmak, yatırımınızı henüz işin başındayken doğru bir şekilde değerlendirmek için önemlidir. İstenirse hem satış kanallarını kullanabilir hem de daha geniş bir satış ağı oluşturabilirsiniz ancak bu ek çaba ve dikkat gerektirecektir.

Satış kanalınızı seçip ilk adımı tamamladıktan sonra sıra ürünü tanımlamaya geliyor. Deposuz e-ticaretin en etkili yönlerinden biri burada ele alınmaktadır. Önünüzde bir sürü ürün var. İnternette satılan birçok şey sizin ürünlerinizdir ve gelir elde edersiniz. Bu aşamada kapsamlı bir araştırma ve analiz sonrasında satacağınız ürünü tanımlamanız gerekir.

Diyelim ki size en uygun ürünü buldunuz ve listelemeye karar verdiniz. Ardından ürünün satıcısı ile iletişime geçin. Makalenin geri kalanında detaylandıracağım, tedarikçiniz olacak bu kişi tarafından yaptığınız dropshipping'in birçok avantajının farkında olun.

Evet; Mağazanızı açtınız, ürünü belirlediniz ve tedarikçi ile iletişime geçtiniz. Bir sonraki adım, ürünleri kendi mağazanızda listelemektir. Bu ürünü kendi mağazanızda, dropshipping yaptığınızı belirtmeden ve bu şekilde listelemeden kendi ürününüz gibi sergilemeniz gerekir. Bunu yapmak için tedarikçiden fotoğraf ve bilgi çekmeniz ve bunları kendi mağazanıza yerleştirmeniz gerekir. Elbette bir ürünü listelerken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de kar marjıdır. Pazar durumunu, kendi ihtiyaçlarınızı ve müşterilerinizin beklentilerini göz önünde bulundurarak kar marjını ürüne koymalı ve ardından promosyonunuzu tamamlamalısınız.

Ürünü listeledikten sonra artık siparişinizi almaya hazırsınız. Bu noktada tek yapmanız gereken tedarikçinin envanterini düzenli olarak kontrol etmek ve siparişinizi beklemek. Tedarikçi envanterini kontrol etmek için kullanabileceğiniz diğer bir yöntem de bir sonraki bölümde tartışacağımız XML entegrasyonudur.

Ve sonunda ilk siparişinizi aldınız. Sadece tedarikçinin mağazasına gitmeniz ve ürünü sipariş etmeniz gerekiyor. Ancak burada farklı yapacağınız şey, sadece sizin bilgilerinizi kullanarak ürünü alıp teslim etmek yerine, tedarikçinizi sizden sipariş veren müşterinin bilgilerini kullanarak müşterinize yönlendirmektir. Bu adımdan sonra tedarikçi gerekli işlemleri yaparak ürünü müşterinize gönderecek ve sizin belirlediğiniz kar oranına göre gelir elde edeceksiniz.

DİĞER HABERLER
Çay Üreticilerine Hükümetten Destek Ödemeleri

Çay Üreticilerine Hükümetten Destek Ödemeleri

28-03-2024 - Güncel

Bilecik'te Çocuklara Jandarma Tanıtımı Yapıldı

Bilecik'te Çocuklara Jandarma Tanıtımı Yapıldı

28-03-2024 - Güncel

Bursa Yenişehir'de Hayvan Refahı Semineri

Bursa Yenişehir'de Hayvan Refahı Semineri

28-03-2024 - Güncel

Oy Kullanma Süreci ve Zarflama Prosedürü: Seçmenler Nasıl Oy Kullanacak?

Oy Kullanma Süreci ve Zarflama Prosedürü: Seçmenler Nasıl Oy Kullanacak?

28-03-2024 - Güncel

Ekonominin Krizinde Lüks Tüketim Yükselişte

Ekonominin Krizinde Lüks Tüketim Yükselişte

28-03-2024 - Güncel