Basra Körfezi ülkeleri, İran, Tacikistan, Özbekistan gibi ülkelerde kullanılan Farsça ilk olarak Antik Pers halkı tarafından konuşulan dilden ortaya çıkmıştır. Günümüzde 100 milyon kişice ana dil olarak kullanılan bu dili 2006 yılında UNESCO uluslar arası ana dil statüsünde yer almasını tavsiye etti. Ayrıca Farsça zamanla İslam dünyasının ikinci kültür dili haline geldi. Küresel çapta etkilerinin fazla olması nedeniyle Farsça Türkçe çeviri taleplerine farklı alanlarda sıklıkla başvurulur. Özellikle Irak, İran, Tacikistan ve Katar ile olan ilişkilerde alan fark etmeksizin tercüme desteği almak gereklidir.

Tercüme ihtiyacını karşılamak için profesyonel bir çeviri bürosu ile çalışmak gerekir. Büro bünyesinde farklı uzmanlık alanlarına sahip çevirmenlerin bulunması çeviri taleplerinin en iyi şekilde karşılanmasını sağlar. Tercüme yapılırken talep iletildikten sonra kendi alanına giren tercüman çeviri için görevlendirilir. Böylece çevirilerdeki hata payı en aza indirilir.

Farsça Çeviri

Dünya genelindeki en köklü ve eski dillerden biri olan Farsça sahip olduğu fonetik uyum ile etkileyici olarak bilinir. Diğer dillerin etkisi altında kalan Farsçada 32 harf vardır ve geçmiş dönem edebiyatında bu dile ait çok sayıda yazılı eser yer alır. Bu eserlerin günümüze aktarılması için Farsça çeviri hizmeti talep edilir. Yazılı ve sözlü olarak yapılabilen çevirilerde belgenin türüne uygun çeviri yapılır. Toplumlar arası etkileşimin fazla olması nedeniyle çeviri yoğunluğu her zaman fazladır. Bu yoğunluğu en aza indirmek ve çeviriyi kısa süre içerisinde tamamlamak için online tercüme talebi oluşturulabilir. Fiyat bilgilerini alabilmek adına çeviri belgesi doğrudan siteye yüklenir ve gerekli bilgiler doldurulduktan sonra gönderilir. Bilgiler incelenerek kullanıcıya hızlı bir şekilde geri dönüş yapılır.