Gençlerde heyecanlı bekleyiş

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandıracağı ve Karadeniz’de ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’ inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. Başkan Mustafa Demir, "Merkez hizmete girdiğinde bilimin ve teknolojinin imkânlarından faydalanmak isteyen gençlere büyük avantaj sağlayacak" dedi. Bitmesini sabırsızlıkla bekleyen gençler ve aileleri de merkezin gelecek nesiller için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

Samsun Haber - 02-10-2022 22:36

Gençlerde heyecanlı bekleyiş
Advert

Samsun- Ordu karayolu Gelemen mevkiinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliği ile kente kazandırılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum projesinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. 12 bin metrekare büyüklüğündeki proje, toplamda 27.3 milyon TL’ye mal olacak. Çelik konstrüksiyon üzerinde son sistem teknolojik alt yapısı ile Türkiye’nin en iyisi olacak planetaryumun yüzde 75'lik kısmı tamamlandı.

7'DEN 70'E HERKES İLGİ DUYACAK

Bölgeyi her açıdan ihya edecek olan proje içerisinde bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençler için her ayrıntı özel olarak tasarlandı. Hizmete açıldığında 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı bilim merkezinde gençlerin kendilerini tanımaları, hayallerini gerçekleştirmeleri, tasarlamaları ve üretmeleri için her olanak sunulacak. Bunun yanı sıra botanik bahçesi, alışveriş merkezi ve otel gibi yaşam alanı oluşturulacak merkez, özellikle eğitim çağında olan çocuklara kendi alanlarında eğitim hayatlarına çok büyük katkı sağlayacak. Yapı içerisinde aynı zamanda eğitim seminerleri verilebilecek toplantı salonu ile  yurt içi ve yurt dışı sergilerin yapılacağı bir sergi alanı yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR GENÇLERİN YANINDA

Projenin kendileri adına yapılan en güzel yatırım olduğunu ifade eden gençler ve aileleri de sabırsızlıkla hizmete açılmasını beklediklerini dile getirdi. Öğrenci olan Fatmanur Gemi, "Okulda bazı şeyleri teorikte görüyoruz ama uygulamada görmek bambaşka bir şey. Bu merkezler sayesinde ufkumuzun daha da gelişeceğini düşünüyorum. Biz gençler için çok güzel bir proje diye düşünüyorum. Büyükşehir gençlerin yanında. Çok teşekkürler. Açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Orçun Muhammet Çürtük ve Mahmut Keşli de, "Her yerde görüyoruz. Samsun geleceğin şehri diye. Gerçekten bizlerin geleceği için atılan bu adımlar çok güzel. Merkezin açılmasını dört gözle bekliyoruz. Yolculuk yaparken de görüyoruz. İnşaatı çok hızlı sürüyor. Bizlerin bilime olan ilgisini artıracağını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz" diye konuştu.

ÜLKENİN KURTULUŞU BİLİMDEN GEÇİYOR

“Geleceğimiz olan evlatlarımız için çok güzel düşünülmüş bir proje” diyen İhsan Efe de, Samsun'da Bilim Merkezi'nin yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Efe, "Şehrim adına gurur verici bir yatırım. Çocuklarımız için de oldukça sevinçliyim. Evlatlarımızın bu merkezler sayesinde ufku daha çok gelişecek. Çünkü ülkemizin kurtuluşu bilimden geçiyor. Bunun içinde böyle yatırımların yapılması bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

GENÇLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Bilim Merkezi'nde gençlerin, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânın oluşturulacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, gençlere yönelik hizmetlerin bütün hizmetlerin merkezinde yer aldığını kaydederek şunları söyledi:

“Gelecek nesillere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerimizin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Karadeniz’de ilk olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum da o çalışmalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Başta gençlerimize, çocuklarımıza ve Samsun'da yaşayan herkese farklı bir ufuk açacak, temel oluşturacak. İnşaat hızla ilerliyor. Yüzde 75'i bitirildi. Bizim Bilim Merkezi ve Planetaryum son sistem ve Türkiye’dekilerin de en iyisi olacak."

DİĞER HABERLER
Canik’ten Gençlere Müjde!

Canik’ten Gençlere Müjde!

29-03-2024 - Samsun Haber

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

28-03-2024 - Samsun Haber