İLKADIM BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA KVKK EĞİTİMİ

İlkadım Belediyesi'nde, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" konusunda farkındalık yaratmak amacı ile belediye personeli için hizmet içi eğitim gerçekleştirdi.

Samsun Haber - 22-01-2021 17:43

İLKADIM BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA KVKK EĞİTİMİ

Hızla gelişen dijital dünyaya uyum sağlayabilmek için “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi” düzenleyen İlkadım Belediyesi kişisel veri kanunları hakkında belediye personelini bilgilendirdi. Eğitimde, özel hayatın gizliliği başta olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar hakkında belediye içinde farkındalığın oluşturulması ve bu bilincin vatandaşa verilen hizmetlerde yaygın bir şekilde uygulanması hedeflendi. İlkadım Belediyesi’nin birim yöneticilerine, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen KVKK Bilgilendirme Toplantısı’nda yasanın ayrıntıları aktarıldı. Kanun hakkında birim müdürlerine sunum yapan Apollo Bilişim Genel Müdürü Ayçin Çakıcı ,Av. Yavuzhan Trak ve Proje yöneticisi Gülhan Coşkun kişisel veriye ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar ve kişilerin hakları konu başlıklarında ayrıntılı bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Av. Yavuzhan Trak ve Proje Yöneticisi Gülhan Çoşkun farklı kurumlarda gerçekleştirilen çalışmalardan örnekleri anlattı. Uyum süreci kapsamında İlkadım Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerin iş akışları incelenerek KVKK’ya uyumlu hale getirilecek olan uygulama semineri sayesinde, kurum bünyesindeki tüm kişisel bilgiler mevzuata uygun şekilde koruma altına alınacak.

Gerçekleştirilen eğitim programında belediye personeline, Kişisel Verinin tanımı, verilerin neden korunması gerektiği, Kişisel Veri Kanunu ve çevre yasal düzenlemeler, Kanunda yer alan aktörler, Veri Sahibinin Hakları, Cezai Sorumluluk, KVKK Uyumu için gerekli teknik ve idari tedbirler ve Uyumluluk için yapılması gereken teknolojik ve idari geliştirmeler konuları anlatıldı.


Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Valisi Dağlı'dan ailelere koronavirüs uyarısı

Samsun Valisi Dağlı'dan ailelere koronavirüs uyarısı

25-02-2021 - Samsun Haber

En çok gençler kendilerini yalnız hissediyor!

En çok gençler kendilerini yalnız hissediyor!

25-02-2021 - Yaşam

EV KARANTİNASINDA UYUZ VAKALARI 2 BUÇUK KAT ARTTI

EV KARANTİNASINDA UYUZ VAKALARI 2 BUÇUK KAT ARTTI

25-02-2021 - Sağlık

BAŞKAN KILIÇ EVİ YANAN 73 YAŞINDAKİ MEHMET YURT’U ZİYARET ETTİ

BAŞKAN KILIÇ EVİ YANAN 73 YAŞINDAKİ MEHMET YURT’U ZİYARET ETTİ

25-02-2021 - Samsun Haber

Sağlık Bakanı Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan 'tam kapanma' açıklaması

25-02-2021 - Güncel

Son Dakika... Koronavirüs tablosu açıklandı 25 şubat 2021

Son Dakika... Koronavirüs tablosu açıklandı 25 şubat 2021

25-02-2021 - Güncel

GÖKÇELİ ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI

GÖKÇELİ ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI

25-02-2021 - Eğitim

Bafra'da sıkı denetim

Bafra'da sıkı denetim

25-02-2021 - Samsun Haber

YAŞAR, “SAMSUN TURİZMDE MODEL ŞEHİR OLMALI”

YAŞAR, “SAMSUN TURİZMDE MODEL ŞEHİR OLMALI”

25-02-2021 - Siyaset

Kaymakam Yıldız’dan Atakum Zabıtası’na tam not

Kaymakam Yıldız’dan Atakum Zabıtası’na tam not

25-02-2021 - Samsun Haber