Özellikle bir mil ile birlikte çalışacak dişli çark, kasnak ve kayış gibi parçaların takılması ve tekrar sökülebilir bir şekilde bağlanmasında, güç aktarımı sağlayacak son derece işlevli makine parçalarıdır. Üretim hammaddesi C45K DIN 6880 çeliktir. Çeliğin yanı sıra farklı sertliğe sahip malzemelerden de üretilebilir. Fakat çelik kamaların kullanım ömrü demire göre çok daha yüksektir.

Kamaların en çok tercih edildiği alan mil-göbek bağlantılarına yönelik çalışmalardır. Bunun yanısıra birçok mekanik güç aktarımı yapan sistemlerde de kama kullanılmaktadır.

Kamalar, kullanılacakları yerlerinin özellikleri dikkate alınarak çeşitli şekillerde ve  farklı özelliklerde yapılabilirler. Farklı işlevselliği ve şekilleri olan kama tekerleri arasından ihtiyaçlarınıza yönelik en uygun kamayı seçmek önemlidir.

En Uygun Kama Teker Nasıl Seçilir?

Kama bağlantılarını kullanırken, kullanımının uygun olup olmadığını değerlendirebilmek için tasarımının genel halinin en ince ayrıntılarına kadar dikkatli bir şekilde gözden geçirmek gerekmektedir. Kama ve kama bağlantısının en büyük avantajı ucuz üretim maliyeti ortaya koymasıdır. Ayrıca kamalar takıp çıkarması kolay parçalardır. Bu nedenle yeniden kurulumu zahmet gerektirmez, tekrar tekrar kullanılabilir.

En uygun kama tekeri seçebilmek için öncelikle size uygun olan kama tekerlek modellerine göz atmanız gerekmektedir. Size uygun kama tekeri bulduktan sonra tekerlerin ismine, ölçüsüne, standart numarasına  dikkat ederek satın alma işlemlerinizi gerçekleştirmeniz önemlidir. Örneğin: Düz kama sipariş edeceğinizi ve kamanızın ölçülerinin; genişliği 25, yüksekliği 20 ve boyunun da 70 olduğunu varsayarsak 25x20x60 TS147/6 şeklinde teknik dil kullanarak sipariş oluşturmanız gerekmektedir.

Kama tekeri seçiminde bir diğer önemli nokta ise kamanın monte edileceği yerin ağırlığıdır. Çünkü her kama tekerin belirli bir taşıma kapasitesi vardır. Ayrıca kama tekerler yerden belirli ölçüde yüksekte üretilir. Yani ihtiyacınız olan doğru tekeri bulabilmeniz için ürünün kullanım alanını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.