Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özel hastanelere dikkat çeken Ceyhan, şu ifadeleri kullandı;

*Bugün çok sayıda hastayı yatıramadık. Genellikle bir özel hastaneye gidiyorlar. Orada ağızdan antibiyotik başlıyorlar ve izliyorlar. Yanıt alamayınca veya hasta ağırlaşınca; bizim yapabileceğimiz bu, gidin kendinize yatabileceğiniz bir üniversite hastanesi bulun diyorlar.

*Paralarını alıp gönderiyorlar. Öncelikle böyle hasta sevk edilmez. Hasta o haliyle veya anne – baba kucağında hasta çocukla nasıl hastane hastane dolaşıp boş yer bulsun? Ya bulamazsa ne yapacak?

“HİZMET ALAN HALKA YAZIK”

*Üniversite hastaneleri dünyanın her yerinde son basamaktır, ancak onları daha iyi hale getirmek için gözleri gibi bakarlar. Orada çalışan hekimlere daha düşük ücret vererek hekimlerin fakülte hastanelerinden kaçmasına neden olmazlar.

*Sadece hafif hastalara bakan özel hastaneleri denetlerler ve izin vermezler (tam hizmet verenler varsa, tenzih ederim). Her şey bir tarafa; hekimlik çok özel bir meslektir.

*Ülkenin en akıllı çocuklarını yetiştirmek üzere dünyanın en ağır eğitimini verecek yeterli eğitim kadroları yoksa; o eğitimi alana, verene ve en önemlisi hizmet alan halka yazık.

*Hasta hizmeti eksik özel hastaneler de olmamalı, eğitim hizmeti eksik tıp fakülteleri de. Ve de sağlık hizmeti basamaklandırılmalıdır. Hastanın canının istediği hastaneye gitmesi hastaya iyilik olmuyor ne yazık ki.