AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, seçim çalışmaları kapsamında Bafra ve İlkadım ilçelerinde esnaf ziyareti ve vatandaş buluşmaları gerçekleştirdi. Vatandaşlardan 14 Mayıs seçimlerinde destek isteyen Kırcalı, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için yüzde yüz milli ve yerli savunma sanayisinin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Kırcalı seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalarda, “Türkiye’de AK Parti hükümetlerinden önce savunma sanayi projeleri sekteye uğratılmıştı. Ancak son 20 yılda başlayan yerli ve milli projeler hayata geçirebildi. Yapılamaz” ve “hayal mahsulü” olarak nitelenen birçok kritik proje tek tek gerçeğe dönüştü. Elde edilen tüm başarılar “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuzun bir girizgâhıdır. 2002’de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösterirken, bugün bu sayı 2 bini aştı. 62 olan proje sayısı 750’yi geçti. Toplam 5,5 milyar dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken, bugün bu rakam 75 milyar doları bulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi ile savunma sanayinde yerli ve millilik oranını yüzde 20’lerden yüzde 80’ler seviyesine çıkardık. İHA, SİHA ve taarruzi insansız hava araçlarının üretiminde ise dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Karabağ zaferinden Libya’ya, terörle mücadeleden nokta operasyonlarına kadar geniş bir alanda Türk SİHA’larının elde ettikleri başarılar dünya tarafından yakından izlenmektedir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, savunma sanayisi alanında tam bağımsızlığı ilan edene kadar durmayacak, dinlenmeyecek ve en küçük bir geri gidişe rıza göstermeyeceğiz. Kamu ve özel sektör iş birliğiyle Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturmaya 14 Mayıs’tan sonra Aziz Milletimizin desteğiyle devam edeceğiz” dedi.