‘Sağlıklı Yaşam ve Diyabet’ etkinliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “Dünya Diyabet Günü” sebebiyle “Sağlıklı Yaşam ve Diyabet” temasıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Açtığı stantta ücretsiz şeker ölçümü yapan sağlık ekipleri, diyabet hastalıklarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Yaşam - 18-11-2022 10:46

‘Sağlıklı Yaşam ve Diyabet’ etkinliği
Advert

Şeker hastalığına yakalanan kişi sayısındaki artış nedeniyle 1991 yılında Uluslararası Diyabet Federasyonu (International Diabetes Federation, IDF) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ilan edilen Dünya Diyabet Günü, Birleşmiş Milletler’in 2007 yılındaki kararıyla 14 Kasım, dünya çapında diyabet farkındalığının sembolü olarak kabul edilerek resmiyet kazandı.

Bu anlamlı günde Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “Sağlıklı Yaşam ve Diyabet” temasıyla etkinlik düzenledi. CITYMALL Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Daire Başkanlığı, açtığı stantta şeker ve tansiyon ölçümü yaptı. 

7’den 70’e her yaş grubundan büyük ilgi gören etkinlikte, diyabet hastalığının ciddiyetine dikkat çekildi. Hastalığa yakalanmamak için günlük hayatta nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatan belediyenin sağlık ekipleri, sporun hayatın bir parçası haline getirmenin önemiyle ilgili bilgiler verdi. Alanında uzman diyetisyenler ayrıca, vatandaşların beden kitle endekslerini hesaplamak amacıyla kapsamlı vücut analizi yaptı.

Diyabetin önemli bir sağlık sorunu olduğunun altını çizen Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, gerekli tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı. Baş, “Çağımızın ve teknolojinin maalesef getirmiş olduğu en önemli sorunların başında hareketsizlik ve sağlıksız beslenme gelmektedir. Araştırmalara göre günümüzde ülkemizde yaklaşık 7 milyon diyabet hastası bulunuyor. Bu oranın obezite ile paralel şekilde arttığı görülüyor. Bu etkinliğimizle kısmi bulgular ve vücut analizleri yaparak vatandaşlarımızın mevcut sağlık durumu hakkında bilgiler verdik. Ayrıca sağlıklı yaşam için uygulanması gereken konularda tavsiyelerde bulunduk. Farkındalık etkinliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Kahverengi Kokarcaya karşı mücadele sürüyor

Kahverengi Kokarcaya karşı mücadele sürüyor

23-02-2024 - Yaşam

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA PEDALLAR ÇARŞAMBA’DA ÇEVRİLDİ

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA PEDALLAR ÇARŞAMBA’DA ÇEVRİLDİ

22-09-2023 - Yaşam