Samsun Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e ulaştı

Samsun'da kentin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’ye yükseldi. SASKİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre barajda 68 milyon 715 bin metreküp su birikti. Şuan itibariyle kentte içme suyu sıkıntısının bulunmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İçme suyu ile ilgili şuanlık bir sıkıntımız yok ancak olası olumsuz duramlara karşı tüm vatandaşlarımızın su tüketiminde her zaman hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.

Samsun Haber - 22-05-2023 15:51

Samsun Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e ulaştı
Advert

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dönemsel kuraklıklar yaşanırken Samsun’da son dönemde görülen yağışlar barajlardaki doluluk oranlarını olumlu etkiledi. Kentin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmının temin edildiği Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e ulaştı. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre Çakmak Barajı’nda 68 milyon 715 bin metreküp su birikti.

‘İÇME SUYU NOKTASINDA SIKINTI YOK’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentte şu an içmesuyu ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek “Küresel iklim değişikliğinin etkilerini ülkemizde dönem dönem şiddetli şekilde yaşayabiliyoruz. İlimizde ise şu an için içme suyu temini noktasında bir sıkıntı bulunmuyor. Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e çıktı. Son günlerde yağan yağmurlar barajımızdaki doluluk oranını artırdı. Ancak önümüzde yaz mevsimi var ve bu noktada vatandaşlarımızın her türlü olumsuz duruma karşı su tüketiminde hassasiyet göstermesini bekiyoruz. Su tüketimi ile ilgili tasarruf ve bilinçlenme çok önem vermemiz gereken bir konu” diye konuştu.

‘İÇME SUYU YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERDİK’

Başkan Demir, hem kırsal de hem kent merkezinde içme suyu yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini söyleyerek “17 ilçemizde su sıkıntısı yaşayan mahalle kalmayacak hedefimize hızla ilerliyoruz. Şehrimizi dev bütçeli altyapı ve üst yapı yatırımlarımızla konforlu yaşam sürülen ve geleceğe güvenle bakılan bir hale getiriyoruz. İlçemizin kırsal mahallelerini sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturmak adına SASKİ ekiplerimiz, hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

HAMİT KILIÇ  “GELECEK NESİLLERE SORUNSUZ BİR BAFRA MİRAS BIRAKIYORUZ”

28-03-2024 - Samsun Haber

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

SARICAOĞLU: KAVAK’A SÖZÜMÜZ VAR

27-03-2024 - Samsun Haber