CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci turu ile ilgili yaptığı açıklamada, “14 Mayıs’taki enerjimiz ve inancımız bugün çok daha fazla. AKP ne yaparsa yapsın. 28 Mayıs’ta ülkemiz bu karanlık tünelden çıkacaktır. Vatandaşımız değişim istediğini sandıkta gösterdi. Halk tek adam sistemi değil demokrasi istiyor. Yolsuzluklara boğulmuş, tek politikası iftira atmak olan bu ucube sistem 28 Mayıs’ta değişecek. Kendi seçmenine gözünü kırpmadan yalan söyleyen Erdoğan’ın bu ülkeye verecek bir şeyi kalmadı” dedi.

Seçimin ikinci tura kalacağının kesinleşmesinin hemen ardından Millet İttifakı olarak sahaya indiklerini anlatan Türkel, “Halkına iftiralar atan AKP, devletin tüm imkânlarını kullanarak seçim kampanyası yürütmesine rağmen erimeye devam ediyor. Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bunu kabul ediyor. İnancımız tam, enerjimiz yüksek. Bu enerjimizi halkımızla birlikte sandığa yansıtacağız. Özgürlük talebi olan, huzur isteyen herkes sandığa gitmeli” diye konuştu.

Kıbrıs’tan toprak veririz diyenden milliyetçi olmaz

Kısa sürecek seçim kampanyası döneminde AKP’nin vatandaşın duygularını nasıl istismar ederek oy almaya çalıştığını halka anlatacaklarını vurgulayan Fatih Türkel, “Kim gerçek milliyetçi, kim gerçekten vatandaşını düşünüyor. Bunları halkımıza anlatacağız. Kıbrıs için “Ayşe tatile çıksın” diyen merhum Bülent Ecevit’in partisi mi, yoksa ‘Kıbrıs’tan gerekirse biraz toprak veririz’ diyen Tayyip Erdoğan mı gerçek milliyetçidir. Biz vatan ve bayrağımız kırmızı çizgimiz demeye devam edeceğiz ve bunu halkımıza anlatacağız” açıklamasını yaptı.