Samsun Milletvekilinden emekli maaşı açıklaması

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında emeklilerin 5.500 lira maaşla geçinmelerinin mümkün olmadığına işaret ederek,  en düşük emekli maaşının hiç olmazsa 8.500 liralık asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Siyaset - 12-01-2023 12:37

Samsun Milletvekilinden emekli maaşı açıklaması
Advert

EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kamu çalışanlarına yapılan zammın ve işverene yapılan desteklerin açıklanan enflasyon rakamları ve yaşanan derin ekonomik kriz karşısında yetersiz olduğunu iddia ederek, “kamu çalışanlarına, emeklilere ve asgari ücretli kesime daha fazla zam yapılabilirdi. İşverenler daha fazla desteklenebilirdi. Emeklilerimiz bugün geçinemiyorlar. Maaşları çok düşük. 5.500 liralık en düşük emekli maaşı ile bugünün şartlarında geçinmeleri mümkün değil. En azından en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun. Bu komisyonda ve genel kurulda arkadaşlarımız teklif ediyorlar. Sizler kabul etmiyorsunuz. Bakın, kamu çalışanları için önce yüzde 25 zam öngördünüz ardından bunu yüzde 30’a çıkardınız. Demek ki isterseniz olabiliyormuş.” Dedi.

YOKSUL SAYISI ARTTI

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, İşsizlik, düşük maaş ve artan hayat pahalılığı karşısında ülkemizdeki yoksul sayısının bu dönemde sürekli olarak arttığına da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz iktidara geldiğinizde 2,2 milyon kişi sosyal yardım kuruluşlarından destek alıyordu, bugün gelinen noktada 6,3 milyon aile sosyal güvenlik kurumlarından geçinmeye başlamıştır. Nüfusun yaklaşık olarak neredeyse yüzde 22-23'ü sosyal yardım kuruluşlarından geçiniyor. Hâlbuki siz iktidara gelirken yoksullukla mücadele edeceğinizin sözünü vermiştiniz. Milli gelir hedefini de tutturamadınız. 2023 yılı için öngörmüş olduğunuz 25 bin dolarlık kişi başı milli gelir hedefini tutturmuş olsaydınız. Bugün emeklilerimiz de asgari ücretli kesim de geçim sıkıntısı çekmemiş olacaktı. Bunu başaramadınız. Toplumun büyük bir kesimini yüksek enflasyona ezdirdiniz. Bu maaşlarla kamu çalışanlarının da, emeklilerin de, asgari ücretle çalışanlarında geçinmeleri mümkün değil.

Alın bir emekli maaşını, 5.500 lirayla geçinin, 8.500 lira asgari ücretle geçin de görelim.  Millet orada, meydan orada, çarşı orada, pazar orada; biz de buradayız. Sizler de biliyorsunuz geçinilemeyeceğini.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi yaşanan hayat pahalılığı yüzünden erimiştir. 1.100 lira olan bayram ikramiyesi hiç olmazsa asgari ücret seviyesine veya kurban bayramında bir kurban alabilecek düzeye çıkarılmalıdır. Tabii, asıl olan geçim standartlarını yükseltmek ama bu rakamdan sonra sizin 2023 yılıyla ilgili ne büyüme hedefiniz tuttu, ne dolar hedefiniz tuttu, ne kişi başına düşen millî gelir hedefleriniz tuttu, ne de faiz hedeflerimiz tutmuştur. Hiç bir hedefiniz tutmamıştır.”

DİĞER HABERLER
SARICAOĞLU: GERÇEK ANKET SANDIKTAN ÇIKACAK

SARICAOĞLU: GERÇEK ANKET SANDIKTAN ÇIKACAK

29-03-2024 - Siyaset

KILIÇ: “TARİH YAZMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ”

KILIÇ: “TARİH YAZMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ”

29-03-2024 - Siyaset

TÜRKEL: “OMÜ’NÜN BİLİMSEL GÜCÜNDEN FAYDALANACAĞIZ”

TÜRKEL: “OMÜ’NÜN BİLİMSEL GÜCÜNDEN FAYDALANACAĞIZ”

29-03-2024 - Siyaset

BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

29-03-2024 - Siyaset

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

29-03-2024 - Siyaset