TEKNOFEST’in ilk olarak düzenlendiği 2018 yılından bu yana sürekli olarak festivalde yer alan ve başarılarıyla adından söz ettiren Samsun Üniversitesi bu yıl yine TEKNOFEST’te katılımcılarla buluştu. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin’in ev sahipliğindeki Samsun Üniversitesi standını Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç ve pek çok katılımcı ziyaret etti.

Paydaş kurum olarak H17 numaralı stantta yer alan Samsun Üniversitesi, finalist takımların projeleri ve yaptığı bilimsel etkinliklerle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması’nda finalist olan Samsun Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (SAMÜELAR)’ın geliştirdiği elektrikli araç, Orta İrtifa Roket Yarışması’nda finalist olan Samsun Roket Takımı, Astra Roket Takımı ve Aspera Roket Takımı roketleri, Hyperloop yarışmasında jüri özel ödülü alan Spectraloop takımının Bandırma adlı aracı, Savaşan İHA yarışmasında finalist olan Atmosfer, Airborn ve İkarus takımlarının SİHA’ları üniversite standında sergilendi. Ziyaretçiler sergilenen ürünlerle hatıra fotoğrafları çekildiler. Stantta sergilenen projelerin yanı sıra Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi de ilgi odağı oldu. Vatandaşlar Uçuş Akademisi hakkında eğitmen pilotlardan ilk elden bilgi edinme fırsatı yakaladılar.

Samsun Üniversitesi akademik paydaş olarak tüm yarışma kategorilerinde finale kalan takımların çalışmalarını anlattıkları sunumlarını kriterlere uygun şekilde değerlendirebilmek için akademik kurullarıyla ve tematik konuşmacılarıyla TEKNOFEST’e katkı sağlıyor.

Samsun Üniversitesi, 4 Eylül Pazar gününe kadar Samsun Çarşamba Uluslararası Havalimanı TEKNOFEST alanında bulunan H17 numaralı standa tüm katılımcıları bekliyor.