Samsunspor'un yardım tırları yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizde hissedilen depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Samsunspor Kulübü Derneği tarafından başlatılan Yardım Kampanyası kapsamında toplanan yaşam malzemelerini taşıyan TIR’lar yola çıktı.

Spor - 08-02-2023 16:26

Samsunspor'un yardım tırları yola çıktı
Advert

Samsunspor Kulübü Derneği’nin deprem felaketinin ardından başlattığı yardım kampanyasına futbolcular, teknik heyetimiz, taraftarlarımız ve vatandaşlarımız yoğun katılım gösterdi. Store 55’den kışlık malzemeler, futbolcularımız, teknik heyetimiz ve personellerimizin topladığı yastık ve yorgan ile taraftarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen yaşam malzemeleri de afet bölgelerine gönderilmek üzere Nuri Asan Tesisleri’nde TIR’lara yüklendi.

Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu da TIR yükleme alanına gelerek çalışmalara katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Samsunspor Kulübü Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İlknur Damla Beytekin, yaklaşık 3 TIR’ın afet bölgelerine gönderileceğini belirtti.

Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, “1971 doğumluyum. Yaklaşık 50 yılda ülkemizde yaşanan depremlerde sanırım 30 bine yakın vatandaşımızı kaybettik. Ancak korkarım ki yaşadığımız bu son deprem, en acı sonuçları getirecek. Gerek büyüklük, gerekse de alan bakımından kapsamı büyük. Kış şartları çok ağır. Allah orada olanlara ve yakınlarına sabır ve dayanma gücü versin. Böyle olaylarda aslında rakamlar durumu tam anlatmıyor. Ama 10 bin anne çocuğunu kaybetti, 10 bin çocuk anne babasını kaybetti gözüyle bakarsanız tablonun ne denli acı olduğunu görebilirsiniz” dedi.

Acıları tarif etmenin imkansız olduğunu belirten Hüseyin Eroğlu, “Bu kadar geniş bir alanda acil müdahale yapma şansı gerçekten çok zor. 12-13 milyon kişinin yaşadığı bir alandan bahsediyoruz. Her evde 3 kişi yaşasa 4 milyon konut, yollar kapalı, kar soğuk bastırıyor. Her şey ama her şey çok zor. Ben de öğrencim Taner Kahriman'ın acı haberini aldım. Malatyaspor'un genç kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ı da kaybettik. Vefat eden antrenör ve diğer sporcularımız var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da sabır” diye konuştu.

Böyle zamanlarda Türk insanının dayanışma ruhu tam olarak ortaya çıktığını ifade eden Hüseyin Eroğlu, “İzmir depreminde biz bunu yaşadık. Daha acılarımız çok taze. Orada iki insanların ruh hallerini çok iyi anlıyorum. Volkan Demirel'i ve değerli eşini, Gökhan Zan'ı izledim. Çok kişinin hissine tercüman oldular. Biz futbol adamları, futbolcular ve kulüpler, bölgenin acılarını sarmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Türk futbol tarihinin en büyük kampanyasını futbol üzerinden başlatıp bu insanlara borcumuzu ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Samsunspor, basın ile iftarda buluştu

Samsunspor, basın ile iftarda buluştu

29-03-2024 - Spor

Kocasinan'ın Gururu: Milli Sporcu Hacı Ömer Arslantürk Dünya İkincisi Oldu

Kocasinan'ın Gururu: Milli Sporcu Hacı Ömer Arslantürk Dünya İkincisi Oldu

28-03-2024 - Spor

Bursa'da Basketbol Derbisi Heyecanı

Bursa'da Basketbol Derbisi Heyecanı

28-03-2024 - Spor

İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları'na Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları'na Ev Sahipliği Yapacak

27-03-2024 - Spor

Atlar, Dayanıklılıklarını Kanıtladı

Atlar, Dayanıklılıklarını Kanıtladı

27-03-2024 - Spor