SASKİ kaçak su kullananlara göz açtırmıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kullanımındaki haksızlığı önlemek amacıyla kaçak su ve usulsüz kullanıma yönelik 17 ilçede kapsamlı mücadelesini sürdürüyor. Yılın ilk 9 ayında 1611 adrese toplamda 3 milyon 198 bin 500 lira ceza uygulandı.

Samsun Haber - 18-09-2022 23:02

SASKİ kaçak su kullananlara göz açtırmıyor
Advert

16 ekip ve 36 personel ile başta tarım arazileri olmak üzere saha araştırmalarını sürdüren SASKİ Genel Müdürlüğü içme suyunu tarla ve bahçelerinde kaçak kullananların peşini bırakmıyor. Vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, kaçak su kullananları tek tek tespit ediyor. Ardından idari para cezası uygulayarak, hukuki süreç başlatıyor. Bu yılın ilk 9 ayında 1611 adrese toplamda 3 milyon 198 bin 500 lira ceza uygulandı.

SASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu aboneliği yaptırmadan ev ile iş yerlerinde kaçak su kullananların tespitini sağlamak adına mücadelesini titizlikle yürütüyor. Vatandaşlardan da bu noktada destek isteyen ekipler, bu tarz durumlarla karşılaştıklarında Alo 185 Çağrı Merkezine ihbarda bulunmaları uyarısında bulundu.

USULSÜZ VE KAÇAK KULLANIMA İZİN YOK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Halkımızın içme suyu anlamında mağduriyet yaşamaması, kaynaklarımızın daha etkin kullanılması ve kaçak veya usulsüz su kullanımlarının önüne geçmek adına denetim çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Usulsüz ve kaçak su kullananlara gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz" dedi.

DİĞER HABERLER
Canik’ten Gençlere Müjde!

Canik’ten Gençlere Müjde!

29-03-2024 - Samsun Haber

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

Ekin Uzunlar Tekkeköy’de konser verecek

28-03-2024 - Samsun Haber