Samsun'un sevilen doktorlarından Şevket Özkaya; "Samsun için hangi alanda olursa olsun var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."dedi. 

Hem parti üyesi hem de yöneticisi iken doçent ve profesör olan Cumhuriyet Halk Parti'sinin ilk üyelerinden ve yönetecilerinden biri olduğunu ifade eden Özkaya; "Bunu söylemek bile onur verici. Bana hem bu imkanı, hem de aile ortam sağladıkları için hem partime, hem ilçe başkanıma hemde yönetici büyüklerime ve üyelerimize bana kattıkları değerler için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Özkaya sözlerine şöyle devam etti; "Bugüne kadar hep parti kimliğimi Türkiye'ye ve Dünya'ya taşımaya ve tanitmaya çalıştım, bundan sonra tüm Türkiye'yi ve Dünya ile partimize tanıtmak ve partimizin iktidar yolculuğunda sorumluluk üstlenmek amacıyla Milletvekili Aday Adayı olmak için Atakum CHP ilçe Yönetim Kurulu üyeliğimden  istifa ettim." şeklinde konuştu.

Ülke olarak herşeyi yaşayarak öğrendiklerini dile getiren Özkaya; "Son 20 senede çığ gibi büyüyen sorunlarımızı hepimiz biliyoruz. Ne istediğimizden çok, ne istemediğimizi yaşayarak öğrendik.

Biz, ülkemizde yolsuzluğun artık normalleşmesini, Oy uğruna Atatürk ilke ve inkilaplarindan verilen tavizleri, hasta garantili, yolcu garantili, araç garantili iş yapıp; gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına alamamalarını, Ölümün anlık ve kader olarak görüldüğü bir ülke olmayı, Atanmadığı için intihar eden gençlerimizin sayısının katlanarak arttığı, Okula giden çocuklarının cebine 1 tl harçlık koyamayan anne babaların varken, milyon dolarlık yatları "sus payı" olarak alan milletvekillerinin olduğu arsızlığı, siyasi rekabetin, siyasi nefrete dönüştüğü bir ülke olduğumuzu yaşayarak öğrendik ve istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Özkaya sözlerini şöyle tamamladı: "Biz sağlıktan eğitime herkesin eşit haklara sahip olduğu, hukukun üstünde hiçbir kişinin ve kurumun olmadığı,

vicdan ve adaletin olduğu bir ülke istiyoruz. CHP sadece bir parti değil, aynı zamanda bir kültür ve yaşam biçimidir. Bunları yapabilmek için gücü elimize almamız gerekiyor. Ben bu gücü partime kazandırmak için tüm aday adaylarımız gibi elimi taşın altına koymak için Samsun 28. Dönem milletvekilliği Aday Adayı olarak çalışmalarıma devam edeceğim"

ŞEVKET ÖZKAYA KİMDİR

27 Şubat 1976 tarihinde Atatürk'ün şehri Samsun'da doğdum. İlkokulu Samsun Kazımpaşa İlkokulunda, ortaokulu Samsun 23 Nisan Ortaokulunda ve liseyi Samsun Namık Kemal Lisesinde okudum. Üniversite eğitimimi Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1993-1999 yıllarında tamamladım ve Samsun Kavak İlçesinde Merkez Sağlık Ocağında çalıştım , uzmanlık eğitimimi  Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz AD'da tamamlayarak Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde mecburi hizmetimi tamamladım.  2011-2012 2015 yılında Doçent ve 2020 yılında Profesör oldum. Hem CHP üyesi, hem de partimde yönetici iken doçent ve profesör oldum. Bu benim için bir gururdur.