Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesini ziyaret ederek akademik personel ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret programında Bakan Muş’a, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. Ali Bilgin, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Salih Kesgin eşlik etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Üniversite Üst Yönetimi tarafından karşılanan Bakan Mehmet Muş, Ballıca Kampüsünde sürdürülen projeler ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde yapılan çalışmalarla ilgili Rektör Aydın’dan bilgiler aldı. Bakan Muş daha sonra, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde akademik personel ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret programının açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Bakan Muş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Ballıca Kampüsü’nde planlama sürecinde olan projelerle, kampüste yapım/inşa faaliyetleri devam eden faaliyetlere ilişkin bilgiler aktardı. Rektör Aydın  “Az katlı, Çevreci, Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kampüs” adı altında hazırladıkları proje kapsamında temel amaçlarının Ballıca Kampüsünde bulunan bir endüstriyel miras olan hangar alanlarının mekân hafızasını korumak ve mutlak sıfır atık anlayışıyla restore ederek çevre dostu, kendi enerjisini üreten ve atık suları depolayarak kullanan doğal bir kampüs alanı inşa etmek olduğunu söyledi.

Bakan Mehmet Muş programında yaptığı konuşmada Samsun Üniversitesinin kuruluşundan itibaren bilimsel eğitim vizyonuyla yürüttüğü akademik faaliyetlerinin sonuçlarını almaya başladığını söyledi. Samsun Üniversitesinin başta tıp, mühendislik, mimari ve teknoloji alanlarında yaptığı büyük atılımlardan övgüyle bahseden Bakan Mehmet Muş, Üniversitenin kuruluşundan bu yana Türkiye’de yükselen eğitim değerleri arasında yer aldığını söyledi.  Ballıca Kampüsünde hayata geçirilen “Az katlı, Çevreci, Yenilikçi ve Sürdürülebilir Kampüs” projesinin önemine dikkat çeken Bakan Muş, Ballıca Kampüsünün doğal güzelliğinin bu proje ile tamamlanacağını ifade etti. Ziyaret programı Rektör Aydın’ın, Bakan Muşa hediye takdimi ardından sona erdi.