TOBB'dan depremzedelere özel çalışma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kendilerine bağlı 7 sektör meclisin depremzedeler için fiyat sabitlediklerini söyledi.

Ekonomi - 25-02-2023 14:30

TOBB'dan depremzedelere özel çalışma
Advert


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli, 11 ili ve yaklaşık 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, korkunç bir deprem felaketi yaşadığımızı hatırlattı. Son bilgilere göre 50 bine yakın canı kaybettiğimizi söyleyen Hisarcıklıoğlu, “ 173 bin bina, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi. Evsiz veya barınma ihtiyacı olanların sayısı toplamda 1,7 milyon kişiye ulaştı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına ve depreme maruz kalan vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum. Deprem, dünyanın ve insan hayatının değişmez bir gerçeği olsa da, gözlerimizde yaş, yüzümüzde keder, yüreğimizde ateş vardır ve acımız tarifsizdir” dedi.

Depremzedelerimizin tekrar normal bir yaşama dönmeleri için kenetlendiklerini aktaran TOBB Başkanı, “TOBB camiası olarak 6 uçak, 7 gemi ve 3.900 TIR yardım malzemesi, 41 TIR çadır, 970 konteyner, 141 seyyar mutfak, 551 iş makinesi ve mobil vincin bölgeye sevkini sağladık. Bu amaçla harekete geçtik. İnşaat malzemeleri üreten 7 sektör meclisimiz olan Çimento, Demir-Demir Dışı Metaller, İklimlendirme, Kimya, Madencilik, Seramik ve Toprak Sanayi Ürünleri ile bir araya geldik. Deprem bölgesine yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat sabitleme taahhüdü veriyorlar. Hammadde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik fiyat sabitlemesine gidiyorlar. Yani depremden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılması öngörülen inşaat malzemelerinde fiyat artırılmaması noktasında mutabakata varıyorlar” dedi.

 

 

DİĞER HABERLER
Ekonomik Güven Endeksi 100 Seviyesine Yükseldi

Ekonomik Güven Endeksi 100 Seviyesine Yükseldi

28-03-2024 - Ekonomi

Seçim Öncesi Endekste Kararsızlık Devam Ediyor

Seçim Öncesi Endekste Kararsızlık Devam Ediyor

28-03-2024 - Ekonomi