Türk: Fakir edebiyatı bizim işimiz değil asla da olmayacak!

Kebire Birer Türk: "Babacan bak bu senin il başkanın başlığı ile bazı mecralarda servis edilen yazı için habercilik anlamında talihsiz bir yazı olmuş" dedi.

Siyaset - 27-09-2022 22:54

Türk: Fakir edebiyatı bizim işimiz değil asla da olmayacak!
Advert

Türk: “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bizler Deva Partisi olarak bu tarzda yapılan haberlere cevap vermiyoruz. Polemiklerden nemalanan bir parti değiliz ve olmayacağız da. Bizler gündeme taşıdığımız Samsun sorunları, çözüm önerilerimiz veya bir çok alanda açıkladığımız eylem planlarımız ile sahadayız. İsteğimiz de değerli basın mensuplarının bizi bunlar üzerinden incelemesi varsa eleştirilerini ve önerilerini bizimle paylaşıyor olması..

Geçtiğimiz günlerde şahsım adına yapılmış bir yazı okudum. Haber olarak nitelendirmedigim için yazı diyorum. Yazıda benim neredeyse bir yıl önce “çalınan” Instagram hesabımın arşivinden alınmış bir hikaye kullanılmış. İstanbul ofisimize ait araç içinde seyahat ederken çekilmiş. Bu görüntü kullanılarak sokakta fakir edebiyatı yaptıgım fakat aslında lüks ve şatafat düşkünü olduğum yazılmış. Gerçekten bana göre çok talihsiz bir yazı. Öncelikle burda sorulması gereken soru şu: benim çalınan hesabımın arşivi bu yazıyı yazan arkadasa nasıl ulaştı? Bu eğer kendilerine servis edildi ise, bir suçlu tarafından servis edilmiş demektir ve hukuki açıdan gereğini yapmamız için bize bu kişiyi bildirmeleri gerekir. İkincisi ise; Evet Biz Deva Partisi olarak israfa karşıyız. Özellikle de devletimizin imkanları kullanılarak yapılan israf nitelikli herşeye karşıyız. İnsanımızın vergilerinin birilerinin şahsi çıkarları için kullanılmasından değil, insanlarımıza doğru hizmet şeklinde aktarılmasından yanayız. Ben bir avukatım ve herkes gibi kazandığım ölçüde hayatımı idame ediyorum. Meslegimin standartlarına göre kazanıyor ve aynı ölçüde harcamaya gayret ediyorum. En önemlisi de ben bu yola sahalarda rol yapmak çıkmadım. Fakirin, kadının, geleceği için endişe ettiğimiz çocuklarımızın sesi olmak için çıktım. Bu uğurda çalışırken ne giydiğim önemli olmamalı diye düşünüyorum.

İşimle ilgili yaptıgım seyahatlerde hangi araca bindiğim, içinde hangi müziği dinlediğim gerçekten şu ağır gündemler içerisinde irdelenecek bir konu asla olamaz.

Yine ilgili yazıda bahsi geçen, Onur Anıtı ziyaretimizde giydigim ve pijama olarak nitelendirilen kıyafetim bir Türk markamızın takımıdır.

Benim partim, kadınlarımızı kıyafet seçimlerinden ve bu konudaki tercihleri üzerinden asla değerlendirmiyor. Ben Deva Partisi il başkanı olmadan önce nasıl bir Kebire isem hala aynı Kebireyim. Beğenilerime göre giyinmeye ve bu şekilde seçimler yapmaya devam ediyorum. Partimden de kıyafet seçimlerim ile ilgili kesinlikle hiç bir şey duymadım, duymayacagımı da biliyorum. İl başkanı olduktan sonra kıyafetlerim ile ilgili dikkat ettigim tek ayrım, seçtiğim markanın Türk markası olması yönünde. Bu da benim kendi yüklendigim sorumlulugun sadece bir parçası.. Onur Anıtı ziyaretine de saha ziyaretlerimden geçtiğim için resmi değildim. Genellikle böyle durumlarda resmi olmayı tercih ediyorum ama o gün planlı bir ziyaret degildi.

Yazıyı yazan arkadasımıza kızgınlığım ya da öfkem kesinlikle yok, basın mensuplarımızın eleştirileri önerileri bizim için gerçekten çok önemli. Fakat bu eleştiriler açıkladığımız projeler, eylem planları veya saha ziyaretleri gibi İl başkanı kimliğimle örtüşürse çok daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu yazı nezninde bunu açıklama fırsatı bulduğum için memnunum. Bu anlamda basından gelen herşeye açığız her eleştiri bizim yolumuza bir ışık bizim için..

İnsanlarımızın değerleri, yoklukları, maneviyatı üzerinden yapılan siyasete sonuna kadar karşıyım. Partimiz de bunu her zaman vurguluyor. Ama bu demek değildir ki yoksulları savunuyorum diye x marka araca binmemeliyim, ya da yoksulları savunuyorum diye x restoranda yemek yememeliyim. Zaten bizim asıl gayemiz, insanımız da bu araçlara daha kolay binebilsin, bizim insanlarımız da bu restoranlarda yemek yiyebilsin yönünde.. Ya da bizim vatandaşlarımızın da x marka bi telefon için yıllarca çalışmasına gerek olmasın, onların alım güçleri de olması gereken seviyelerde olsun yönünde.. Çabamız bunun için. Bunu yaparken olmadıgım bir Kebireyi oynayarak insan kandırarak ilerlemeyecegim. Ben sahalarda dinledigim vatandaşlarımızın çocuklarının, daha iyi şartlarda yaşayan başka bir çocuktan farkı olmasın diye bu yoldayım. Eğer bir gün devletin herhangi bir kurumunda yer alırsam ve o mevkiyi kullanarak lüks bir yaşam elde edersem bunu sonuna kadar sorun. Şimdi de sorun gelecekte de sorun her zaman sorun, çünkü ben vatandaş olarak soruyorum, soracağımda..

DİĞER HABERLER
BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

29-03-2024 - Siyaset

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

29-03-2024 - Siyaset

MARAŞ:

MARAŞ: "ATAKUM'U İŞİ BİLENLER YÖNETSİN, AK KADROLAR YÖNETSİN"

29-03-2024 - Siyaset

GÜNEY: ‘KAYNAKLAR DOĞRU YERE HARCANIRSA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR’

GÜNEY: ‘KAYNAKLAR DOĞRU YERE HARCANIRSA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR’

29-03-2024 - Siyaset

KURNAZ:  “İLKADIM’I ÜÇLÜ SAC AYAĞIYLA KALKINDIRACAĞIZ”

KURNAZ: “İLKADIM’I ÜÇLÜ SAC AYAĞIYLA KALKINDIRACAĞIZ”

28-03-2024 - Siyaset