Türkel: "Samsun yine sahipsiz bırakıldı"

CHP İl Başkanı Fatih Türkel “2023 kamu yatırımlarında Samsun yine sahipsiz bırakıldı” dedi.

Siyaset - 21-01-2023 09:43

Türkel:
Advert

Türkel yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2023 kamu yatırımlarında arslan payını Ak Parti milletvekilleri yüzünden yine başka şehirler kaptı.

2023 yılı için Türkiye'nin tüm illerine yapılacak olan yatırım tutarı 454 milyar TL civarında. Samsun'a yapılacak kamu yatırımlarına bakıldığında Devlet Su İşlerinin Bafra ve Çarşamba ovası sulama projeleri için birkaç milyon. Birkaç ilçenin enerji hatlarının yenilenmesi, Tekkeköy Devlet Hastanesi projesi için 225 Milyon TL. Rant projesi şehir hastanesi için 738 Milyon TL. Onun dışında Samsun yine sahipsiz yine yok sayıldı.

Öyle görüyorum ki AK Parti Samsun milletvekilleri de kendilerini 2023 yeni seçim listelerinde göremeyeceklerini anladıkları için Samsun'a gelecek yatırımlar için kıllarını bile kıpırdatmamışlar arslan payını diğer iller alırken Samsun'u yine sahipsiz bırakmışlar. İşin en acı ve vahim tarafı da yıllar önce büyük bir sel felaketi yaşadığımız ve sonucunda da iki tane vatandaşımızı kaybettiğimiz, binlerce dekar arazinin ve mahsulün zarar gördüğü Çarşamba ovası selinden sonra hız verileceği söylenen AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın birkaç kere Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in defaten bu sefer başlıyoruz bu sefer bitiriyoruz dedikleri Salıpazarı baraj projesine 2023 bütçesinden sadece 5 Milyon TL ayrılmış olmasıdır.

AK Partili milletvekilleri bizlerle dalga geçiyor. Samsun'un aklıyla alay ediyor. Bu 5 milyon TL 13 hanenin yeniden yerleşimi için kullanılacak. Baraj yine başka bir yıla, başka bir bahara kalacak.

2023 bütçesi AK Parti milletvekillerinin Samsun'da tarıma, ekonomiye, işsizliğe çözüm üretecek üç kuruş yatırımı bile getirmek ile ilgili bir emek göstermedikleri, kamu yatırımları konusunda Samsun'a sahip çıkmadıklarının net göstergesidir.

Az kaldı Samsun'a sahip çıkmayan milletvekillerinin son kullanma tarihinin dolmasına çok az kaldı. Hep birlikte Millet İttifakı ile Samsun'a sahip çıkan, Samsun'u hak ettiği yere getiren bir anlayışla buluşturmamıza az kaldı." dedi.

DİĞER HABERLER
BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

BEKTAŞ: ATAKUMLULARI, ATAKUM'A SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM

29-03-2024 - Siyaset

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

ÇARŞAMBA'YI UÇURACAK PROJELER

29-03-2024 - Siyaset