"Milletçe, üzüntü ve sevinçleriyle bir yıla daha veda edip, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla yaşayacağımız 2023 yılının milletimize ve dünyaya barış, refah ve huzur getirmesini temenni ediyorum.  En büyük gücümüzün, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu unutmamalıyız. Gönül bağlarımızın yeni yılda daha da güçlenmesini canı gönülden temenni ediyorum.

Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hakim olmasını diliyorum.  Bunlar yaşamın en değerli hazinelerindendir.

Yeni yılın, geçmiş yıllardan çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesini, dostlukların, barışın, sevginin hakim olduğu, zulümlerin bittiği, acıların sona erdiği huzurlu bir dünyanın olduğu günlerin kısa zamanda gelmesini arzu ediyoruz.  Artık dünyada mazlumların acı çekmemesini, çocukların, kadınların gözyaşı dökmemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Geleceğimizin teminat altına alınması, geçmişte yaşanan acı derslerin yeniden ortaya çıkmaması, ekonomi, sağlık, eğitim ve güvenlik başta olmak üzere her alanda en iyi kazanımların elde edilmesi için önemli mücadeleler verilmektedir. İstihdam, ekonomi ve üretim ise en önemli başlıklar arasındadır. Sorunların üstesinden kararlı mücadelemiz, ilkeli duruşumuz ve birliğimizden aldığımız güçle gelmeyi nasıl bu zamana kadar başardıysak bundan sonrada böyle devam edecektir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hepimiz daha çok çalışarak, kucaklaşarak, güçlü müreffeh Türkiye için mücadele edeceğiz.

2023 hedeflerine odaklanan, Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanan, büyük hedefler koyan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şeyin üstesinden gelecek güce Allah'ın izniyle sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle 2023 yılının güzellikler getirmesini, ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ederim."