Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında başlatılan ve her yıl on binlerce genci kamp, gezi, eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal etkinliklerle buluşturan ‘Büyükşehir Gençlik Hareketi’ kapsamında yeni bir proje hayata geçirildi. Gençlerin kahraman ecdadımızın destansı öykülerine yerinde şahit olmalarını sağlamak, milli manevi duygularının gelişmesine katkıda bulunmak ve diri tutmak amacıyla düzenlenen gezi programıyla Türkiye genelinde belirlenen kentlerdeki tarihi mekanları ziyaret edecek. Program ile 5 yılda 125 bin 11’inci sınıf öğrencisine ulaşılması hedefleniyor. İstanbul-Çanakkale, Bursa-Çanakkale, Kapadokya, Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır, Ankara-Konya güzergahlarında düzenlenecek gezi haftada 2 defa 5 otobüsle gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Çanakkale illerine yapılan ilk gezi programına 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler gezi süresince bu illerdeki önemli tarihi mekanları ziyaret ederek yerinde bilgi aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gençlerle ilgili yapılan her çalışmayı, hayata geçirilen her projeyi büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirterek “Büyükşehir Gençlik Hareketi kapsamında ilimizde gençlerimize yönelik olarak çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Gençlerimiz yaşadıkları şehri iyi tanısınlar fikir sahibi olsunlar istedik. Şehrimizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerimiz Samsunumuzun geleceğine yön verecek çalışmalarda yer alsınlar istedik. Yoğun bir ilgiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden başarılı sonuçlar aldık. Şimdi yaptığımız gezi programlarını ülkemiz geneline genişletmeye karar verdik. Yeni bir çalışma ile tarihi dokusu ve kültürel özellikleri ile ön plana çıkan kentlerimiz için yeni gezi rotaları belirledik. İlk gezi programımızı İstanbul-Çanakkale güzergahında oldu. Gençlerimiz buralardaki tarihsel ve kültürel açıdan önemli notları gezdi. Bu çalışma ile gençlerimizin kahraman ecdadımızın destansı öykülerine yerinde şahit olmalarını, milli manevi duygularının daha da gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.