Kültür Sanat
Giriş Tarihi : 26-12-2022 22:36

Atakum Belediyesi’nden şiir ve müzik ziyafeti 

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği “Şiir ve Müzik Dinletisi” programında şair Nevzat Çelik ile müzisyen Uğur Karataş Atakumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Atakum Belediyesi’nden şiir ve müzik ziyafeti 

Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Şiir ve Müzik Dinletisi” programında şair ve romancı Nevzat Çelik ile müzisyen Uğur Karataş Atakumlulara sanat dolu bir ziyafet yaşattı. Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılan programa Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı. Şair Nevzat Çelik dinleti sonrasında okurlarına kitap da imzaladı. 

“ÇELİK’İN 30. ŞİİR YILI”

Şair ve romancı Nevzat Çelik’in “30. Şiir Yılı Belgeseli” ile başlayan program birbirinden güzel şiir ve türkü ile devam etti. Okunan şiirlerle dinleyenlerin zaman zaman duygulandığı gecede Nevzat Çelik’in kaleme aldığı, Ahmet Kaya’nın yorumuyla dillerden düşmeyen “Şafak Türküsü” şiiri uzun süre alkışlandı. Çelik, programda annesinin kendisine yazdığı “Oğula Hasret Türküsü” şiirini de seslendirerek annesiyle ilgili güzel anılarını da paylaştı.  

“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAR” 

Program sonunda sanatçılara günün anısına hediye takdim eden Başkan Deveci, “Bugün hem güldüm hem ağladım. Nevzat Çelik’in hikayesine güldüm, annesine ve anneme ağladım. Bizim insanımız yürekten bakınca cevap veriyor. Şiir yazabiliyor ve şiirin güzelinden anlıyor. Bu bizim kültürümüzde var” dedi. 

AdminAdmin