Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından zirve noktayı yaşıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ülkemiz dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış bir hazineye sahiptir. Dünyada turizm sektörünün büyük atılımlar gösterdiği dönemlerde biz süreci hep geriden takip ettik. Bu atılımı ilk kez Özal döneminde başlattık. Sonra AK Parti döneminde bu atılımları hızlandırdık.

İYİ YERLERE GELECEĞİMİZİN HABERCİSİ

Türkiye'nin 2021'de turist sayısında dünyada dördüncü, turizm gelirinde sekizinci sıraya yükselmesi bu yıl çok daha iyi yerlere geleceğimizin habercisidir.

ZİRVE NOKTAYI YAŞIYORUZ

Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından zirve noktayı yaşıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Turist başına harcamanın bin dolara yaklaşması verilen emeklerin karşılığının alınmaya başladığının göstergesidir.

DÜNYA LİDERLİĞİNE YÜKSELME YOLUMUZ AÇIK

Turizmdeki rakiplerimizin küresel kriz etkisiyle irtifa kaybettiği bu dönemde dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır.

GÜCÜMÜZÜN GİDEREK FARKINA VARIYORUZ

Sadece turizm sektöründe 143 bin yatak kapasitesini aşkın yatırımlar devam ediyor. Terörden arındırdığımız Güney Doğu Anadolu bölgesi bunlardan biridir. Sağlık turizmi bunlardan biridir.

TURİZMDE USTALIK DÖNEMİNDEYİZ

İstanbul'dan Diyarbakır'a, Bursa'dan Van'a pek çok şehrimiz başlı başına turizm değeridir. Turizm sektöründeki gücümüzün giderek farkına varıyoruz. Turizmde artık çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık dönemindeyiz.