Eğitimci olan Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür, kendi alanıyla ilgili önemli projeleri de ilçeye kazandırmak için kolları sıvadı. 

Çocuklara, gençlere, üniversite öğrencilerine, sınava hazırlanan bireylere kadar her kesimi ilgilendiren eğitim projeleri, açıklanmasıyla dikkat çekmeyi de başardı. 

BİLİM MERKEZİ VE ANAOKULU
Cumhur İttifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ender Gür, "Gerek merkezi hükümet, gerekse Büyükşehir belediyemizle ortaklaşa projeler hazırladık. Eğitime dair de dersimize sıkı çalıştık. İlçemizdeki kreş ve anaokulu sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Yapımı süren Bilim Merkezi'ni kısa sürede tamamlayarak gençlerimize yeni ufuklar açmayı da istiyoruz. Yeni Selçuk Bayraktarlar, yeni Alper Gezeravcılar yetiştireceğiz" diye konuştu. 

ORMAN OKULU VE KURSLAR
Ender Gür, "Orman Okulu projemizle öğrencileri doğayla buluşturacağız. Çocuklarımız Orman Okulu'nda oynarken, keşfetmeyi, risk almayı öğrenecek, doğayı daha da yakından tanıyacak. Bu projenin çocuklarımız için büyük bir fırsat olduğunu söyleyebilirim. Yine gençlerimizin hazırlandığı sınavlar oluyor. Belediyemiz bünyesinde üniversite hazırlık, temel robotik kodlama, zeka oyunları, müzik kursları, tiyatro ve drama eğitimleri, spor kursları ve POMEM hazırlık kursları açacağız. Ücretsiz bu kurslarla Çarşambalı gençlerimiz hazırlayacağız" dedi. 

YENİ FAKÜLTELER VE KÜTÜPHANE
Üniversite için de projeleri olan Ender Gür, şöyle devam etti: "19 Mayıs Üniversitesi'ne bağlı Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nün 42 dönümlük yerleşkesine, 43 dönem daha ekleyip kapasiteyi iki katına çıkarttı. Şimdi hedefimiz Çarşambamıza yeni fakülteler kazandırmak. Ayrıca Doğu Yaka'da kütüphanemiz bulunuyor fakat Batı Yaka'da yok. Batı Yaka'ya da modern koşullarda gençlerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir kütüphane açacağız. Çarşamba'nın tarihi dokusuna uygun kitap kafe ve kütüphaneler her yaş grubuna hitap edecek."