Markus Gisdol, “Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor. Almış olduğumuz bu galibiyet sebebiyle çok mutlu olmamız lazım. Nasıl olduğu önemli değil. Sonuç olarak 3 puan aldığımız için mutluyum.

Açıkçası maç başlamadan önce almamız gereken çok zor kararlar vardı. Çünkü 7 tane oyuncudan yoksun bir şekilde bu maça çıkmak zorundaydık. Ve bugün oluşturacağımız takımın kimlerden hangi oyunculardan oluşacağı hakkında kesinlikle zorluk yaşadık.

Bugün sahada olan detaylara bakmayacağım. Benim için önemli olan başarılı olmamız. Ve pazar günü oynayacağımız karşılaşmada bütün oyuncularımızla o müsabakaya hazır olabilmemiz. Kalbi Samsunspor ile atan her taraftarımız bugün mutlu olabilir.

Kural gereği bazı oyuncularımızı bugün sahaya süremedik. Açıkçası zor bir durum ama saygı duymamız gereken bir durum. Sonuçta rakibimiz bütün oyuncularıyla oynayabildi. Biz ise oynayamadık. Maç bittikten sonra da kural hakkında bir açıklama yapmanın anlamı yok.

Geldiğimde takımla oyuncularla yapmış olduğum konuşmamda sadece bireysel anlamda yapmamız gereken işleri ve özelliklerimizi değil, mental anlamda da fiziksel olarak gelişme göstermemiz gerektiğini konuştum.

Bu bölgede yaşayan insanların çok çalışkan insanlar olduğunu biliyorum. Bu bölgede insanlar nasıl çalışkansa bizim de aynı karakteri sahada ortaya koymamız lazım. Ne olursa olsun hiçbir zaman vazgeçmeden son ana kadar son düdüğe kadar oynayıp aynı disiplinle devam etmemiz lazım. 

Normalde birinci penaltıcımız Ercan. Marius bugün birinci oyuncu durumundaydı. Önemli olan maç esnasında oyuncunun nasıl hissettiği ve kendini iyi hissediyorsa tabii ki de kullanıp gol atmak istiyor ve sorumluluk alıp penaltıyı kullanabilirdi. Bizim burada yapmamız gereken tek şey onlara güven aşılamak.

Şu an transfer dönemi için herhangi bir düşüncem yok. Tüm odak noktam elimde bulunan oyuncularım. Transfer sezonu açıldığında net bir şekilde hangi pozisyonlara, ne tür transferler veya takviyeler yapacağımızla alakalı net bir resim oluşmuş olacak. Ama her zaman söylediğim bir şey var. Elimizde bulunan oyuncuları önce sevmemiz lazım” ifadelerini kullandı.