Aslına bakarsanız, lisanslı kontrol panelleri çıkmadan önce hosting hesap yönetimi gerçekten de zor bir işti. En basit işlemler için bile komut satırına birçok kod yazmak gerekiyordu. Üstelik kodlarda küçük bir hata bile büyük kayıplara neden olabiliyordu. Lisanslı kontrol panelleri çıktıktan sonra komut ekranı giderek önemini kaybetmeye başladı. Günümüzde web site ve hosting yönetimi konusunda hiçbir uzmanlığı olmayan kişiler bile kontrol panellerini rahatça kullanabiliyor. Hosting hesapları üzerinden yapmak istedikleri işlemleri hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Bu konularda hâlâ endişeniz varsa, Plesk Panel lisans alarak kolları sıvayabilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde Plesk Panel, istediğiniz işlemleri dakikalar içinde tamamlamanızı sağlıyor.

2000’li yıllardan itibaren web dünyası hızlı bir gelişim ivmesi içinde. İnternet sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor. İnternet üzerinden verilen hizmetler çeşitlilik kazanıyor. Bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak kaynak yönetimi önemli hale geliyor. İster bireysel tarafta olsun isterse kurumsal tarafta web siteler kullanıcılarına verdikleri hizmet kalitesiyle ayrışıyor. Sunucu ve hosting kaynaklarını doğru kullanan, sayfa yükleme hızı ve performansı yüksek siteler bu süreçte avantaj elde ediyor. Sitelerin kaynak ihtiyaçları değişkenlik gösterdiği için bu takibi sıkı tutan siteler kullanıcılarına daha iyi bir web deneyimi sağlıyor. Diğer siteler ise sınırlı bir alanda hizmet vermek durumunda kalıyor.

2003 yılında Plesk Panel ilk ortaya çıktığında, web geliştiriciler arasında büyük bir heyecan yarattı. Amerika merkezli Plesk Inc. şirketi bu panel sayesinde site ve hosting yönetimiyle ilgili karmaşık birçok işlemi basitleştirdi. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde hosting yönetiminde kod ezberleme ihtiyacını sınırlandırdı. Plesk Panel’in yayın hakları 2008 yılında Parallels’e geçerken farklı sürümlerinin sayısı giderek artıyordu. Neredeyse her 3 ayda bir yeni bir sürümüyle kendisini güncelleyen Plesk Panel, halihazırda dünya genelinde en yaygın kontrol panellerinden biri konumunda. Plesk Panel lisans satın alma işlemleri profesyonellerin yanı sıra amatörlerin de ihtiyaç duydukları çözümlere ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Plesk Panel’in Türkçe dil desteğinin olması da bu bağlamda önemli bir avantaj. Sunucu ve hosting terimlerine yabancı kullanıcılar bile bu sayede paneli kolayca kullanabiliyor.

Web Operasyonlarında Plesk Panel Çözümleri

İnternet üzerinden hizmet veren siteler sunucu kaynaklarını, veritabanlarını, mail hesaplarını ve daha birçok konuyu günlük olarak takip etmek durumundadır. Bunlar arasında özellikle kaynak ihtiyaçları kritik bir önemdedir. Çünkü web sitelerin kullandıkları kaynaklar gerçekleştirdikleri operasyonların seyrine göre değişkenlik gösterir. Trafik kontrolü, performans takibi ve raporlama, operasyonun kalitesini artırmanın olmazsa olmaz koşullarıdır. Plesk Panel’in bu bağlamda en önemli avantajı, sunucu kaynaklarını yönetmeyi kolaylaştırmasıdır. Böylelikle sitenin kaynak verimliliği artıyor. Ayrıca mail ve veritabanı yönetimi de kolaylaşıyor. Kurumsal bir siteniz varsa çok sayıda mail hesabını tek panelden yönetme imkanı zaman kaybını önler. İçerik yönetim sistemleri için entegre desteğinin olması da birçok web sitesi için önemli bir avantajdır.

Web sitelerin operasyonları sırasında domain yenileme, ek alan adı oluşturma gibi işlemler bazen zorunlu hale gelir. Bu gibi durumlarda da Plesk Panel’in sağladığı çözümler son derece pratik. Bu konularda deneyimi olmayan kullanıcılar bile ilgili ekranları açarak istedikleri işlemi yapabilir. Böylelikle site yönetimi için ayrı bir BT ekibi oluşturma ihtiyacı azalır. Dahası, site yönetiminde bazen anlık müdahaleler bile önemlidir. Örneğin sitenizin bir siber saldırıya maruz kaldığını fark ettiğiniz anda sunucuya anlık olarak müdahale etmeniz için Plesk Panel’den yararlanabilirsiniz. Böylelikle servis sağlayıcınızdan talep edeceğiniz konuları kendiniz de hızlı ve kolay şekilde yerine getirebilirsiniz. Tüm bu fırsatlardan yararlanmanızı sağlayan Plesk Panel lisans ile web operasyonunuzda dışa bağımlılığınız azalır.

Plesk Panel Lisans ile Sitenize Dinamizm Kazandırın

Dijital dünyada etkin bir varlık göstermek için web sitelerin dikkat etmeleri gereken pek çok konu var. Örneğin domain yükleme veya değiştirme, subdomain oluşturma, güvenlik açıklarını giderme, çeşitli dizinleri erişime açma veya kapatma bunlardan sadece birkaçı. Söz konusu olan ticari barındırma hizmetleri olduğunda ihtiyaçlar katlanarak artıyor. Söz gelişi veritabanı oluşturma ve yönetme, klasör izinlerini ayarlama, kullanıcı oluşturma veya silme, dosya yedekleme ve daha birçok iş için önemli bir mesai ayırmak gerekmekte. Eskiden bu işlemlerin her biri için düzinelerce kod yazmak gerekiyordu. Küçük kod düzenlemeleri için bile FTP kullanmak gerekebiliyordu. Lisanslı kontrol panelleri sayesinde artık çok farklı bir durum söz konusudur. Bu işlemleri günümüzde web hosting otomasyonları sayesinde hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebiliyoruz.

Ticari barındırma hizmeti sağlayıcıları için geliştirilmiş otomasyon yazılımlarından biri olan Plesk, sağladığı çözümlerle sitelere dinamizm kazandırmakta. Sadece web tarayıcısı üzerinden siteler, hosting ve mail hesapları ile veritabanları oluşturmayı mümkün kılıyor. Hem Linux/Unix hem de Windows altyapısına sahip sunucularda çalışması bu bağlamda çok önemli bir özelliktir. Çünkü bazı uygulamalar, yazılım ve programlar farklı bir sunucu altyapısında düzgün şekilde çalışmaz. Plesk Panel lisans sayesinde erişiminize açılacak ekranlar, farklı sunucu altyapılarından kaynaklı herhangi bir soruna yol açmaz. Plesk’i fiziksel veya sanal sunucular üzerinde kullanmanız da sorun teşkil etmez. Kullandığınız sunucu altyapısı ne olursa olsun uygulama, yazılım veya programları kolayca güncelleyebilirsiniz. Değişen ihtiyaçlara göre sitenizi ve diğer özellikleri optimize edebilirsiniz. Böylelikle siteniz daha dinamik bir nitelik kazanır.

Plesk Panel Lisans Satın Almak İçin Adresiniz daha.net!

Sunucu ve hosting yönetimi konusunda ihtiyaç duyduğunuz pek çok çözüme Plesk Panel lisansıyla ulaşmanız mümkün. Plesk aslında ticari barındırma hizmeti sağlayıcıları için geliştirilen bir yazılımdır. Fakat günümüzde web geliştiricilerin yoğun şekilde kullandığı kontrol panellerinden biri konumundadır. Sunucu ve hostingin yanı sıra domain yükleme, subdomain oluşturma gibi birçok başlıkta da Plesk’ten yararlanabilirsiniz. Ayrıca yüksek hız ve koruma önlemleri de Plesk Panel için önemli birer tercih nedenidir. Bunların yanı sıra web sitelerin günlük işlerini de kolaylaştıran çözümler Plesk’te mevcut.

daha.net ekibi olarak 2010 yılından bu yana domain, hosting ve cloud sunucu çözümleri alanında çeşitli hizmetler sunuyoruz. Plesk Panel lisans satışı da uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz bir işlemdir. Web yönetimi alanında bilgi düzeyi ne olursa olsun kullanıcılarımızın süreçlerle ilgili sorunlarına etkin çözümler üretiyoruz. Alanında uzman teknik destek ekibimiz, Plesk Panel lisans ve diğer işlemlerle ilgili danışmanlık hizmeti veriyor. Kullanıcılarımıza sunduğumuz fiyat avantajı da bu bağlamda önemli bir nokta. Farklı ihtiyaçlara uygun şekilde hazırladığımız paketlerimiz bütçe dostu çözümlere sahip.

Kaynak : https://www.daha.net/