Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-05-2023 15:00

Samsun Büyükşehir'den kaz üreticisi kadınlara eğitim desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliği ile yürüttüğü ‘Yöresel Tat Tirit İçin Kaz Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında 30 kadın üreticiye 'Kaz Yetiştiriciliği' eğitimi verdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çiftçilere her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirterek eğitim faaliyetlerinin tarımsal destekleri güçlendirdiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir'den kaz üreticisi kadınlara eğitim desteği

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere çeşitli konularda eğitim desteği de sağlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliği ile yürüttüğü ‘Yöresel Tat Tirit İçin Kaz Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında 30 kadın üreticiye 'Kaz Yetiştiriciliği' eğitimi verdi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve DOKAP görevlileri tarafından Havza, Kavak ve Ladik ilçelerinde düzenlenen eğitim çalışmalarında çiftçilere Veteriner Hekim Fatih Cır tarafından kaz yetişticiliği ile ilgili güncel teknikler anlatıldı.

‘ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Tarımsal desteklerin eğitimle güçlendirildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çiftçilerimizin her zaman yanlarındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Yapılan her projenin sürdürülebilir hale gelmesi açısından, bir üreticinin neye ihtiyacı varsa, ayağa kalkacak seviyedeki tüm ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıyoruz. Desteklerimizi eğitimlerle de güçlendiriyoruz. Yöresel Tat Tirit İçin Kaz Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi kapsamında verilen eğitimler de bunlardan biri. Proje ile ilçelerde tiritten geçimini temin eden işletmelere materyal oluşturulacak olup, bulunduğu yerde geçimini temin edecek bireyler oluşturmak, yöresel tatlardan olan kaz tiridi geleneğinin yaşamasına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasında. Bu çalışma vesilesiyle bir kez daha projelerimize sağladığı katkı sebebiyle DOKAP yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

AdminAdmin