Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-06-2023 23:26

Samsun Eski Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu

AK Parti Samsun eski Milletvekili ve eski Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumnurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi. Akif Çağatay Kılıç kimdir?

Samsun Eski Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu

Samsun eski milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı oldu. 

AK Parti eski Samsun milletvekili ve eski Gençlik Spor Bakanı olan Akif Çağatay Kılıç'a yeni görev.  Akif Çağatay Kılıç, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı'nda dış politika ve diplomasiden sorumlu Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllarda Özel Kalem Müdürlüğü görevini yapan ve ardından Samsun'dan milletvekili seçilen Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı olarakta görev yaptı. Samsunlu olan eski Milletvekili İlyas Kılıç'ın torunu olan Akif Çağatay Kılıç, 14 Mayıs-28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabinenin açıklanması sonrası Cumhurbaşkanlığında Başdanışman görevine getirildi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?
Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Sürmeneli olup, Samsun Ataköy'e yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. 10 yaşına kadar Almanya'da yaşamış ve daha sonrasında ailesi ile birlikte Türkiye'ye dönmüştür. Eğitimine geldiği yıl İstanbul Işık Lisesi'nde başlamıştır. Bir yıl burada öğrenim gördükten sonra İstanbul Özel Alman Lisesi'nde eğitimini tamamlamıştır. 

Lisans eğitimini Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları bölümünde tamamlamıştır. Siyaset bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında çalışan Kılıç eğitimini tamamlamasının ardından bir yıl boyunca Sabancı Holding Londra Bürosu'nda satın alma uzmanı olarak görev yapmıştır. Buradaki görevinden ayrılmasının ardından uzun bir süre boyunca Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştır. Bu süreçte Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde aktif rol almış, yurt dışı gezilerinin büyük bir kısmında Recep Tayyip Erdoğan'a tercümanlık yapmıştır.

2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde milletvekili adayı olmak adına 10 Mart 2011 tarihinde özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etmiştir. 11 Nisan 2011 tarihinde Samsun 5. sıra milletvekili adayı olmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Samsun'da %61.86 oranında oy alması ile 2011 Genel Seçimleri'nde Meclis'e AK Parti milletvekili olarak girmiştir. 

TBMM'de Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye - Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak rol almıştır.

Eda Kılıç ile evlidir. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr

AdminAdmin