Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle ‘Çevre Haftası Şenliği’ programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış programına Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte kurulan stantlarda çevre bilinci kazandırılmasının önemine vurgu yapılarak özellikle ‘geri dönüşüm’ ve ‘sıfır atık’ konusuna dikkat çekildi. Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı kıyafetlerin sergilendiği defile büyük beğeni topladı.

‘SAMSUN ÇEVRE KONUSUNDA HASSAS DAVRANAN BİR ŞEHİR’
Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun geçmiş yıllardan bugüne çevre konusunda her türlü problem ve soruna karşı çözüm arayan bu konuda hassas davranan bir şehir olmuştur. Kendi üzerine düşeni yapmaya her zaman hazır, aktif bir şehir. Dün ve iki gün önce çok önemli bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bu konuda imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün hava pırıl pırıl bir Akdeniz havası dün ve önceki gün nerdeyse kış havası vardı. Mevsimler epeyce kaydı. Buraya dikkat kesilmek durumundayız. Bu gidişle gelecekte bırakın afetle mücadele etmeyi, geri dönüşümle ilgili çalışma yapmayı yaşadığımız dünyayı neredeyse kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Bunu hepimizin bilmesi gerekmektedir. Bize emanet edilmiş bu dünyayı yavrularımıza en iyi şekilde teslim etme gayreti içinde çalışıyoruz. Samsun’da tüm kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ile örnek çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR OLARAK ÖNCÜLÜK EDİYORUZ’
Samsun’un ‘sıfır karbon’ hedefine dikkat çeken Başkan Demir, “20 tane elektrikli otobüsümüz şehrimizde toplu taşıma yapıyor, ilave 20 tanesinin de görüşmeleri devam ediyor. Yakın gelecekte tüm toplu taşıma araçlarımızı elektrikli araçlardan oluşacak. Hükümetimizin 2050 yılında sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefinde Samsun örnek gösterilen bir şehir. Türkiye’de ‘sıfır karbon emisyonunu’ ilk sağlayan şehir olacağız. Buna Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum.  Samsun’da bu konuda çok büyük farkındalık oluşmuş durumda” şeklinde konuştu.