Samsun Büyükşehir Belediyesi bir yandan yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da devam eden olaylara anında müdahale ediyor. Şiddetli sağanak yağmur kentin doğu tarafındaki ilçelerde etkisini sürdürmeye devam ederken ekipler gece-gündüz sahada cansiperane çalışma yürütüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte Salıpazarı ilçesine metrekareye 239.2 kilo, Ayvacık ilçesinde 208.8 kilogram, Terme ilçesinde ise 154.4 kilogram yağış düşerken Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede teyakkuz halinde çalışmaya devam ediyor.

AKARSU YATAKLARINDA KESİNTİSİZ ÇALIŞMA
Terme, Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba’nın kırsal bölgelerdeki mahallelerde de yaşanan su baskını ve taşkın olaylarına Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla müdahale ediyor. Akarsuların yataklarında sel sularının taşıdığı ağaç, kaya, çöp gibi malzemelerin köprü ayaklarında tıkanmaya neden olmaması için iş makineleri ile aralıksız çalışma yapılıyor. Yine itfaiye ekipleri tarafından bu bölgelerde su baskını olan yerlerde binaların giriş ve zemin katlarına dolan sel suları vidanjörler, pompalarla tahliye ediliyor. Ayrıca SASKİ tarafından sel yaşanan bölgelerde vatandaşlara tankerlerle temiz içme suyu ulaştırılıyor.

KAPANAN MAHALLE YOLLARI AÇILIYOR
Öte yandan meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapanan Ayvacık’ta 4, Terme’de 4, Bafra’da 3, Ondokuzmayıs’ta 3, Çarşamba’da 1, Salıpazarı’nda 1 olmak üzere toplam 17 mahalle yolunu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hızla müdahale edilerek açılmaya başlandı. Devam eden etkili yağmur çalışmaları zorlaştırırken ekipler, güvenli ulaşım sağlamak için büyük gayret gösteriyor.