SİMDER’de her hafta gerçekleşen Cumartesi Buluşmaları Kahvaltı Programı’nda, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi, İlkadım Belediye Başkanı aynı zamanda Başkan Adayı Necattin Demirtaş, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve SİMDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Atakum Belediye Başkan Adayı Mimar Adem Bektaş oldu.

Adem Bektaş’ın Atakum belediye başkan adayı olmasından dolayı duyulan memnuniyeti dile getiren SİMDER Genel Sekreteri Ferdi Öztel, “İçimizden böyle birisinin bu göreve talip olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Başta Adem Bektaş olmak üzere diğer tüm belediye başkan adaylarımıza bu zorlu süreçte başarılar diliyoruz” dedi.

Geçmiş dönemde gerçekleştirdiği projelere vurgu yapan Atakum Belediye Başkan Adayı Adem Bektaş, “Atakum'u Atakum yapan başkan olarak anılan birisiyim” diye konuştu.

Günümüzdeki sorunları yakından takip ettiğini vurgulayan Bektaş, ”Sorunlarımızla alakalı birçok konuyu hallettik. Ama halledilmesi gereken çok daha fazla konu var. Özellikle belediyelerimizle ilgili çok daha fazla konular var. Bu konuları çok acilen çözmemiz gerekiyor. Ekonomik koşullarda biz inşaat sektörüyle, yapı sektörüyle uğraşan arkadaşlar olarak bu problemleri çözmemiz gerekiyor ki bu koşullarda inşaat yapmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ve bu zorlukları birlikte bu problemleri çözerek aşmak durumunda olduğumuzu da biliyoruz” ifadesini kullandı.

Adem Bektaş, Atakum'un geleceği için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini ve şehrin her alanında gelişimi destekleyecek projeleri hayata geçireceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

20 yıldır devam eden eksik ve hatalı belediyecilik uygulamalarının Samsun'u tarım, turizm, sanayileşme ve şehirleşme alanında geri bıraktığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi, “Bu durumu değiştirmek için yapacağımız projeler ve çalışmalarla Samsun'u çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Bu ne Tayyip Erdoğan'ın yarışı ne Meral Akşener'in yarışı. Burada şehre değer katacak insanlar yarışıyor” dedi.

Yeni dönemde özellikle kentsel dönüşüm başta olmak üzere İlkadım ilçesi için önemli çalışmalar yapacaklarını dile getiren İlkadım Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necattin Demirtaş, “Şehrin geleceği için sürdürülebilir ve planlı projeler üzerinde çalışacağız. İlkadım'ı daha yaşanabilir, daha modern ve daha güvenli bir ilçe haline getirmek için elimizden geleni yapacağız.  Halkın beklentilerini karşılayacak ve ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Demirtaş, kentsel dönüşüm noktasında SİMDER ile yapılabilecek iş birliklerini de göz önünde bulunduracaklarını dile getirdi.