23 Yılda bu şehre söylenen yalan sayısı, yapılan hizmet sayısından çok daha fazla olduğunu ifade eden Tüfekci, “Tarih yalan söylemez. Bakın geriye doğru, yerel yönetim olarak hangi sözlerini tutmuşlar. Kendi içlerinde yaşadıkları rekabetin bedelini, Samsun ve Samsunluya ödetmekten başka ne yapmışlar. Nerede Kentsel Dönüşüm. Nerede 20 yıldır şehrin merkezinde doğalgaz bekleyen binlerce insana verdikleri sözler. Sonra çıkıp daha hızlı Samsun diyorsunuz. Biz bir sahil kentiyiz ama deniz bitti beyler” dedi.

Büyükşehir Adayı Tüfekci, İlkadım Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necattin Demirtaş ve İlkadım İlçe Başkanı Serkan Albayrak ile birlikte Çandır Mahallesi’nde vatandaş ile bir araya geldi.  İstihdam alanlarının yetersizliğine vurgu yapan Tüfekci, ‘‘Karadeniz’in en büyük şehri olan Samsun'da 1000 kişinin üstünde istihdam sağlayan işyeri-fabrika sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Bunu değiştireceğiz, Samsun’u Karadeniz'in lokomotifi haline birlikte getireceğiz’’ dedi.

SAMSUN’A NE KATTINIZ?

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, mevcut yönetimin verdiği sözleri tutmadığını belirterek, ‘’23 Yılda Samsun’a ne kattınız? Diye haftalardır kendilerine soruyorum ama bir cevap alamıyorum. Çünkü bu şehre bir şey katmayı bırakın, bu şehirden almaktan başka bir şey yapmadılar. Halk tarafından bu kadar teveccüh verildi %50’ler 60’lar ile seçildiler, peki ne oldu? Ne oldu da iş Samsunluya hizmet yapmak olunca verilen sözler yerine getirilmedi. 2015’ten beri gelecek olan hızlı tren ne oldu? 20 yıl önce 5 bin kişi çalışacak istihdam edecek dediğiniz Tersane’ye ne oldu? Her seçim dönemi açıyoruz diye milleti kandırdığınız Çarşamba Şeker Fabrikasına ne oldu? Bu sorular sormakla bitmez. Hoş, onlarında verecek bir cevabı yok. Neden sahada değilsiniz? Neden vatandaşın yanında değilsiniz? Çünkü siz vatandaşın derdiyle dertlenmenin değil, suya sabuna dokunmadan oy alma peşindesiniz’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÜÇÜNCÜ YOL SAMSUN’UN KURTULUŞUNUN YOLUDUR

İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Samsun'un artık kendine bir yol seçtiğini belirterek, ‘‘Samsun itirazın, mücadelenin, kurtuluşun şehridir. Samsun kendisine dayatılanı kabul edecek son şehirdir. Bizim açtığımız üçüncü yol ise Samsun’un yeniden kurtuluşunun anahtarıdır. Hayatım boyunca inanmadığım hiçbir şeyin peşinden gitmedim, gitmem de. Biz alanında en iyi arkadaşlarımızla, kadrolarımızla Samsun’a 23 yıldır görmediği hizmeti 5 yılda vermek için çıktık. Biz önce gönlünüze, sonra dualarınıza, en son oylarınıza talibiz. Buraya kadar gelerek bizlerle birlikte olduğunuz için, bu yolda her zaman olduğu gibi yalnız olmadığımızı hissettirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum’’ diye konuştu.