Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen Proje Lansmanı’na İyi Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Hasan Aksoy, İyi Parti Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonun tıklım tıklım olmasına dikkat çekerek konuşan Tüfekci, ‘‘Sahada olduğu gibi bugün de bu kardeşinizi yalnız bırakmadınız. Bu kalabalığa baktığımda gördüğüm şey Samsun’un geleceğinin iyi olacağı, Samsun’un geleceğini birlikte inşa edeceğimiz gerçeğidir’’ dedi.

TRAFİK TARİH OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, şehrin en büyük sorunlarından biri olan trafik yoğunluğunu en aza indirmek için hazırladıkları projeleri açıklayarak, ‘‘Konuşmama protokol kurallarını hiçe sayarak, öncelikle sizlerden başlamak istiyorum. Bu kardeşinizi böylesine önemli bir günde yine yalnız bırakmayarak, şehrin kimi desteklediğini, kiminle beraber yol yürüdüğünü bir kez daha göstermiş olduk. Öncelikli proje olarak gördüğümüz yani göreve gelir gelmez en başlıca görevlerimizden, icraatlerimizden biri de akıllı dedikleri ama hepimizi delirten akıllı trafik sistemi olacak. Trafiğin kilitlenme noktalarında battı-çıktılar yaparak çok basit bir şekilde bu sorunun da üstesinden geleceğiz. Doğu ve batı çevre yolları, yeni şehir bulvarı projesi gibi projelerimizle de Samsun’un sadece bugünkü sorunlarını değil, 10,20 hatta 50 yılının sorunlarını çözeceğiz. Biz sadece bugünü kurtarmak için gelmiyoruz, biz yarınlarımızı, geleceğimizi kurtarmak ve birlikte inşa etmek için geliyoruz’’ şeklinde konuştu.

KAZMA VURMAYA KORKTUKLARI ALTYAPIYI BİZ DÜZELTECEĞİZ

İyi Parti Büyükşehir Adayı İmren Nilay Tüfekci, altyapı sorunlarının çok tehlikeli seviyelere ulaştığını belirterek, ‘‘Benim hemşehrim her yağmurda sel korkusuyla yaşamak zorunda değil. Artık insan canının tehlikesini konuşur hale geldik. Bu yönetim 23 yılda toprağı eliyle kazsa yine bu altyapı sorununu çözerdi. Gelin görün ki sadece merkez ilçelerimiz değil Çarşamba, Bafra, Terme gibi ilçelerimiz de her yağışta sel tehlikesiyle boğuşuyor. Çiftçilerimizin ürünleri heba oluyor, besicilerimizin hayvanları telef oluyor. Artık sizin vaktiniz doldu, suyunuz ısındı. Bu halk kendisine yapılanı ve yapılmayanı çok iyi bilir. 23 yıldır altyapıya elini sürmeyen, sürdüğü yerleri de eskisinden kötü hale getiren bu yönetim Samsunluyu hak etmiyor. Samsunlu artık kendisi için, yandaşları için, rant için değil halkı için, insan için hizmet edecek başkan istiyor. Samsun bizi istiyor, biz de hemşehrilerimiz için canla başla hizmet etmek istiyoruz. Samsun şahsıma ve bize inandı, güvendi, bu kalabalıklar, destekler 31 Mart akşamı sandığa sirayet edecek ve o rahat koltuklarından kaldırıp, evlerindeki koltuklarına arkadaşlarımızı uğurlayacağız’’ diye konuştu.

MASAL PARK SADECE TURİZMİ DEĞİL ÇİFTÇİMİZİ DE KALKINDIRACAK

En büyük projelerinden biri olan Masal Park projesinin detaylarından bahseden İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Masal Park sadece turizmimizi değil burada kullanılacak 55 milyon kesme çiçeğin kendi ilçelerimizde üreterek, çiftçimize de çok büyük ölçüde katkı sağlamış olacağız. Masal Park Samsun’un toparlanması ve üzerinden ölü toprağını atması için çok büyük öneme sahip. 300bin ziyaretçi kapasitesine sahip olacak proje yurtiçi ve yurtdışından çok ciddi turist çekecek. Bu turistler şehrimizde sadece bu parka gelip gitmeyecek, Visit Samsun projesiyle destekleyerek şehrin hemen her ilçesinde turizme elverişli doğa güzelliklerimiz var. Bunları turiste elverişli hale getirerek, tanıtımlarını çok iyi bir şekilde yaparak, şehrimize çok büyük bir nakit girdisi sağlamış olacağız’’ dedi.

SAVARONA ADASI SAMSUN’UN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK

Gazı Mustafa Kemal Atatürk’ün Savarona Gemi’sinin isminden ilham alınarak projelendirilen Savarona Adası’nın şehre çok ciddi bir katma değer sağlayacağının altını çizen Tüfekci, ‘‘Bu proje şehrin çehresini çok güzel şekilde değiştirecek. Bu şehre vizyoner projeler ile geliyoruz. Şehrimizin kaynaklarını çok doğru şekilde kullanırsak bunların hepsine yetecek maddiyat var. İstanbul’daki, Ankara’daki bağlantılarımızla da bunları destekleyeceğiz. Turizm’den aldığımız katkı ülkemizdeki diğer şehirlerimize kıyasla %1 seviyelerinde, bu Atatürk’ün şehri, Milli Mücadele’nin şehri, cennet gibi şehrimiz Samsun’a hiç yakışmıyor. Tanıtım anlamında, turistik tesisler anlamında, yeni projeler ile çok ciddi yatırımlar yaparak projeler hayata geçer geçmez bu seviyeyi %10 lara ve daha yukarısına çekmeyi hedefliyoruz. Şehrimizi her başlıkta projelendirerek her kesime can suyu olmaya geliyoruz’’ diye konuştu.

20 OCAK SPOR KOMPLEKSİ SAMSUNSPOR’A VE ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

20 Ocak 1989’da Samsunspor takım otobüsünün 3 futbolcu, 1 teknik direktör ve otobüs şoförümüzün hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kazanın anısına geliştirilen proje ile ilgili konuşan Büyükşehir Adayı İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Şehrimizin en büyük markası, değerlerinden olan Samsunspor bizim kırmızı çizgimizdir. Spor şehri olan Samsun’da hem Samsunspor hem de amatör spor kulüplerimizi unutmayarak, 20 Ocak Spor kompleksimizi amatör spor kulüplerimizin ve sporcuların kullanımına açacağız. Burada genç yeteneklerimiz, sporcularımız yetişecek. Efsane Başkanımız Emin Kar’ın adını vereceğimiz Meydan ve Samsunspor Şehitler Anıtı ile birlikte bu şehrin simge isimlerini gelecek nesillere ne için mücadele verdiklerini hatırlatarak, bu şehrin en büyük değerlerini koruyacağız’’ dedi.

YÜKSELİŞ MEYDANI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Öncelikli projelerinin ardından prestij projelerini açıklayan İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Şehrin en büyük sorunlarını çözdükten sonra, Samsun’u dünyaya açacak projeleri hayata geçireceğiz. Yükseliş Meydanı 100 bin m² alanı ile Türkiye’nin en büyük meydanı olmakla kalmayarak, yapacağımız alandaki Gülsan Sanayi esnafının sorunlarını çözerek, yeni yerlerine geçişini hızlandıracağız. Herkesin sorununu çözerek, uzlaşı içerisinde bu şehre kararlar alacağız. Ben bilirimcilik oynamayarak halkın içinde olacağız. Bütün projelerimiz insan, istihdam ve kalkınma odaklı. Her şey Samsun için. Lafla değil halkla, haydi Samsun başarıyoruz’’ şeklinde konuştu.

ONLARIN DERDİ BEN OLMUŞUM, BİZİM DERDİMİZ SAMSUN

Projelerin ardından konuşmasına devam eden İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Seçim çalışmalarına başladıktan sonra, gençlerimiz için projelerimi anlattım, ulaşım ile ilgili destekler ile ilgili yapacaklarımızdan bahsettim. Bunlardan bahsetmem diğer adayların da gençlerimizin olduğunu ve onlara da hizmet etmek gerektiklerini aklına getirmiş olacak ki, hemen bizim projelerimizden esinlenerek projeler anlatmaya başladılar. Daha şimdiden yönetime yön vermeye başladık, göreve geldiğimizde ne olur siz düşünün. Hem iktidar partisinin adayı hem de ana muhalefetin adayı işi gücü bırakıp sabah akşam benimle ilgili konuşuyorlar. Her zaman söyledim yine söylüyorum, uykularını kaçırıyoruz çünkü bu sefer Samsun kazanacak, bu sefer iyiler kazanacak, bu sefer onların kardeşleri, İmren Ablaları, kızları kazanacak. Bakıyorum da onların derdi ben olmuşum ama bizim derdimiz Samsun.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’nin ‘‘Samsun’un geleceği Geleceğin Samsun’u’’ başlıklı proje lansmanında açıkladığı diğer projeler ise şu başlıklarla öne çıktı; Trafik Sorunun Çözümü için, Kademeli Kavşaklar, Otopark ve Raylı Sistemlerin artırılması ve geliştirilmesi, Akıllı Işık sistemi Yerine Akıcı Trafik Sisteminin getirilmesi, 5 yıl içerisinde toplam 30km Uzunluğunda Bisiklet yolu yapılması.

Afete dirençli Samsun projesiyle kentsel dönüşüm faaliyetlerini hızlandırmak ve yeni yapılacak yapılan deprem direnci konusunda çok sıkı bir denetime tabi tutulması. 5 yılda 30bin konut projesiyle İlkadım ve Canik başta olmak üzere kentsel dönüşümün birinci plana alınması.

Spor; 3 yılda 7 adımda 30 yıllık projeksiyon başlığı ile şehirdeki spor alanlarının artışı ve tesislerin daha kaliteli hale getirilmesi. 350 bin m² alana içerisinde Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Olimpik yüzme havuzları gibi alanlarının bulunacağı 20 Ocak Spor Kompleksi inşası, Emin Kar Meydanı ve Samsunspor Şehitler Anıtı.

Turizm; Visit Samsun projesi ile 5 Milyon turist hedefi, Gastromi, Deniz Turizmi, Kaplıca, Rafting, Yayla, Kış Turizmi, Kuş İzlemi, Yaz Turizmi konularında işletmelerin geliştirilmesi ve gerekli yerlere tesis inşası.

Sosyal Proje ve Destek Paketleri; üniversite öğrencilerine 8 ay boyunca aylık Bin TL olacak şekilde burs yardımı. Su faturalarında 100 TL indirim. Kampüs içi ulaşım ücretsiz, Toplu taşımada aylık 20 biniş ücretsiz, Gençlik evleri inşası ile ücretsiz internet, kütüphane, ücretsiz çay ve kahve hizmeti verilmesi, resim, müzik, heykel gibi hobi atölyelerinin de bu evlerin içinde bulunması. Okul zabıtası ile okul çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi. Okullarda günde bir öğün ücretsiz yemek projesi. Emekliye her bayram 1500 TL bayram ikramiyesi, Ata Ocağı projesi ile 9 adet emekli evi inşa edilerek ücretsiz çay ve kahve hizmetinin yanında, %50 indirimle restoran hizmeti verilecek. Kadınlar için bir yıl ilk bebek desteği, 25 bin TL evlilik desteği, her mahalleye kreş inşası, kadın istihdamını artırmak için Kadın Üretim ve Koordinasyon Merkezleri.

Güçlü Köy Güçlü Samsun; köyleri 4 başlıkta bölgelendirerek, Organize Besi

 ve Damızlık bölgesi, Kaz yetiştiricilik bölgesi, yem bitkileri üretim bölgesi ve organize küçükbaş bölgesi olmak üzere daha verimli üretim ve daha fazla destek ile çiftçinin desteklenmesi sağlanacaktır.

Çiftçi Destek Paketi; 500 Dönüm olacak şekilde Ata Tohumu üretim sahası, ekim için Ata Tohumu desteği, modern kapalı pazarlar ve yerleri doğru belirlenmiş soğuk hava depoları ile üretimi ve ihracatı geliştirerek geliri artırması hedeflenmiştir.

Esnaf Destek Paketi; Esnafım Kazansın uygulaması, reklam tabela indirimi, ahilik eğitim ve sertifikasyonu, öğrenci dostu restoranlar hayata geçirilerek belediyeye olan borçlarının silinmesiyle de esnafın rahat nefes alması sağlanacak.

Sanayici Destek Paketi; Sanayi Bölgesi altyapı revizyonu çok hızlı şekilde tamamlacanak, çevre düzenlemesi yapılacak, yeni yatırımlar için işlem desteği sağlanacak ve Belediyede Sanayi Destek birimi kurularak sanayi esnafı ile direkt yüz yüze sorun sıkıntılar görüşülecek.

Cumhuriyet Köyü; Her Biri en az 5bin m² lik adalar şeklinde tasarlanan projede her evde bahçe olması tüm mimari biçimleri unutturarak vatandaşın özlediği yaşamı yeniden sağlayacak.

Mert Irmağı Rekreasyon ve Ulaşım Projesi; İlk etapta 6 Km uzunluğundaki kısım düzenlenerek, dinlenme, spor, eğlence aktivitelerinin yanında, gezinti tekneleriyle şehir içi ulaşımın da sağlanması hedefleniyor. Bölgesine yapılacak yeni alanlar ile, olta balıkçılığı, tarihi köprüler, cafe ve restoranlar inşa edilerek 7/24 yaşayan bir bölge haline gelecek.

Büyükşehir Belediye Binası; Vatandaşın daha rahat ve geniş bir alanda hizmet alabilmesi ve binanın verimli bir şekilde kullanılabilmesi için yeni Büyükşehir Belediye Binası projesi hayata geçirilecek.

5bin Kişilik Yeni Merkez Camii; Şehrin merkezine yeni ve simge olacak 5 bin kişi kapasiteli yeni bir camii inşa edilecek.

Büyük Samsun Fuarı; Şehrin çok geçmiş yıllardaki fuar havası geri kazandırılarak, yeni bir fuar alanı inşa edilecek, bu fuar alanı her dönem verimli kullanılarak, şehre katma değer ve ciddi anlamda turist çekecek. 2 Milyon m² Alanda tam bir ticaret merkezi oluşturularak ziyaretçilerin içerisinde bolca vakit geçirmesi ve şehre nakit girmesi de sağlanacak.

Kentsel Yeşil Omurgalar; Yeşil vadiler, nefes koridorları, spor alanları, piknik ve mesire alanlarının niteliği ve sayısı artırılarak Samsun daha yeşil ve yaşanabilir hale getirilecek. 56’lar bölgesinde yer alan okulları Canik, Atakum ve İlkadım’da yapılacak modern binalara taşıyarak, 60 bin m²lik okullar bölgesinde park, otopark ve sosyal tesis inşası yaparak 10 bin kişi kapasitesi ile hizmet vereceğiz.

5 Yılda 270 Adet yeni çocuk oyun alanı ve parkı inşa edeceğiz.

Sevimli Kent Pati Park Projesi; Can dostlarımız artık sahipsiz olmayacak. Atakum’da 75 bin m² büyüklüğündeki alanda Sevimli Kent projesi hayata geçirilerek sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını burada karşılayacağız. Böylelikle sokaklarımızdaki başıboş köpek sorununu da en kısa sürede çözmüş olacağız. Sokak hayvanlarının hakları savunulacak, acil ilkyardım ekibi ve hayvan hastanesi kurulacaktır.

Atakum Marina İskele ve Yat Limanı; Yaklaşık 500 bin m² alanda, dünyaca ünlü markalar, 10bin kişilik amfi tiyatro, eğlence mekanları ve kruvazör limanı ile birlikte şehrin yapısını bozmadan Atakum’a çok ciddi katma değer ve turist sağlayarak şehrin havasını değiştireceğiz.

Sahil Düzenlemeleri; Kıyı şeridi boyunca bulunan alanların daha yaşanabilir ve düzenli, tertipli en önemlisi temiz olması için bütün sahile el atacağız.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’nin konuşmaları sonrasında, Grup Başkanvekilleri, İl Başkanı ve ilçe belediye başkan adayları sahneye davet edilerek, birlik beraberlik pozu verildi. Katılım yoğun olması sebebiyle ayakta kalan vatandaşlardan helallik isteyen Tüfekci, vatandaşa ve partililere çok teşekkür ettiğini dile getirdi.