Bilim, sanat ve siyaset dünyasına önemli isimler kazandıran Ankara Yenişehir Sağlık Koleji’nin mezunları, 20 yıldır farklı illerde düzenledikleri ziyaret kapsamında Grand Atakum Hotel’de bir araya geldi. Aralarında Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin bulunduğu birçok önemli ismin eğitim gördüğü kolejin mezunları gala yemeğinde, müzik eşliğinde anılarını tazelediler. Farklı meslek grubundan birçok mezun, Karadeniz ziyaretinden son derece memnun kaldıklarını belirterek Atakum’un doğasına ve turistik yapılarına duydukları hayranlığı dile getirdiler. 

ÖRNEK DAYANIŞMA

Buluşmada duygusal anlar yaşayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu dayanışmayı her meslek grubunda görmek çok mümkün değil. Samsun’un, Atakum’un tarihi eserlerini ve doğal güzelliklerini gezdiniz. Her birinize ayrı ayrı sağlık diliyorum ve teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlere; sizinle aynı sıralarda eğitim görmüş meslektaşınızın selamını götürün. Sizler, aynı zamanda Atakum’un gönüllü turizm elçilerisiniz” dedi.

“O OKULLAR KAPANDI”

Başkan Deveci, Yenişehir Sağlık Koleji’nden mezun olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Ankara Yenişehir Sağlık Koleji Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü en temel okullarından biriydi. Yatılı bir okuldu. Daha çok maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, orada okudular. Bu okulların hepsi köy enstitüsü modelini uyguluyorlardı. Yenişehir Sağlık Koleji, yatılı bir okuldu. Devlet öğrenciye kitabını, elbisesini ve harçlığını veriyordu. Ben dört yıl bu okulda eğitim aldım. Beni devlet okuttu. Bu bulunmaz bir nimetti ama nedendir, bilmiyorum. O okullar kapandı” ifadelerini kullandı.