Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Mimar Özlem Maraş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, MHP Atakum İlçe Başkanı Filiz Gök ile birlikte Atakum Küçükkolpınar Mahallesinde miting havasında gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuştu. Atakum'daki mevcut siyasi konjonktürden kamuoyunu manipüle etme amaçlı anket sonuçlarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Özlem  Maraş, Atakum'un kısır siyasi çekişmelerle kayebedecek vakti olmadığına vurgu yaptı.

Özlem Maraş şunları kaydetti:

KILIK DEĞİŞİYOR AMA ZİHNİYET AYNI

"Çok ilginçtir, Atakum'u beş yıldır yönetemeyen zihniyet, sadece kılık değiştirip yeniden bir beş yıl göreve talip olabiliyor. Sanki bu geçen beş yılın sorumluluğu başkalarındaymış gibi hareket edebiliyor, sorunların farkında olduklarını söyleyebiliyorlar. Sadece belediye başkanının değiştiği, diğer herşeyin aynı kaldığı göstermelik bir düzenleme ile Atakum'da çözemediğiniz hangi sorunu çözebileceksiniz? Atakum'a hangi yatırımı getirebileceksiniz? Yatırımın telaffuzunu dahi yapamadılar geçmiş beş yılda, halen daha yapamıyorlar. Çünkü öyle bir dertleri yok. Öyle bir hedefleri yok. Öyle bir vizyonları yok.

İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN, DOLAN, MANİPÜLASYON

Yine benzer şekilde sırf kamuoyunu manipüle etme amaçlı anket sonucu paylaşan başka bir zihniyet daha var Atakum'da. Milletin gönlüne girememiş şimdiye kadar da şimdi anket manipülasyonu ile gönülleri fethedecek. Seçim çalışması deyince, vatandaşın huzuruna çıkıp projelerini anlatmayı anlamamış bu arkadaşlar. Seçim sürecinin hangi aşamasında hangi manipülasyona başvururuz diye düşünmüşler ve kendilerine bir takvim belirlemişler. 'Şu tarihte rakiplerin afişlerini keseriz, zarar vermeye çalışırız. Baktık olmadı, kendi afişlerimizi kesip mağduru oynarız. Hatta yetmez, bunu haber de yaptırırız' diye plan yapmışlar. Uyguluyorlar. Hayretle izliyoruz ama böyle.

İNSANLARIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKLAR?

Yetinmiyorlar, kendi yaptırdıkları anketlerden çıkan sonucu üçle dörtle çarpıp, sonuç yayınlıyorlar. Akıl alır gibi değil. Kimse de inanmıyor zaten. Hayır anlamadığım, Pazar günü seçim olacak. Sandıktan bir sonuç çıkacak. Bu arkadaşlar o zaman nasıl bir savunma yapabilecekler. İnsanların yüzüne nasıl bakabilecekler? Yani kazanmayı bırak kazandı algısı oluşturmak için bile herşey mübah m? Bu mu yani? Bu kadar basit mi bu işler? Atakumlu hemşehrilerimizi bu kadar hafife almak olur mu? Ne diyelim, bizim görevimiz Atakum'u uyarmak. Kararı Atakumlu hemşehrilerimiz verecek."