Alıştırma bardağı bebeklerin anne memesinden beri ona geçiş aşamasında alıştırma bardakları kullanılır. Döneminin önemli aşamalarından biridir. Memeden biberona geçişin bir benzeridir. Fakat biber ondan barda geçiş dönemi biraz zor olabilir. Belli bir yaştan sonra bebeklerde biberon kullanılan ağız ve damak yapısı açısından sağlıklı olmadığı için biberon kullanımının bırakılıp alıştırma bardağı kullanımına geçiş yapılması gerekmektedir. Bebeğiniz büyüdükçe biberon yerine alıştırma bardağı kullanılarak Ek gıdaya geçiş sürecinin kolaylaştırılması sağlanır. Bebeğiniz ek gıdaya başladığı dönemde yeni tanıştığı gıdalardan dolayı sıvılara olan ihtiyacı artar. Bunun için alıştırma bardağı kullanılarak bu dönem de geçiş aşaması kolaylaştırılır.

Alıştırma Bardağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alıştırma bardağı alırken tıpkı diğer anne bebek ürünlerinde olduğu gibi üretilen ürünün hammaddesine dikkat etmek gerekir. Aldığınız alıştırma bardağının markasının Avrupa standartlarına uygun bir şekilde üretim yapıldığından emin olmalısınız. Ayrıca içerisinde BPA fitalat gibi ham maddelerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Bu bardaklardan önemli olan durumlardan biri de çift taraflı kulpunun olması durumudur. Çift taraflı olan alıştırma barda çeşitlerinde bebeğin bardak kavraması çok daha kolaydır. Böylelikle bardağa daha çabuk alışır ve bu süreç daha kolay olur. Tek kulplu  olan çeşitleri bebekler tarafından rahat kavranamaz ve bu da kullanım açısından zorluk oluşturur. Böylelikle alışma süreci de faydalı geçmez. Diğer bir yandan bu bardakların kapak kısımlarının sızdırmaması oldukça önemlidir.

Alıştırma Bardağı Fiyatları

Uygun bir şekilde sıvı akışına sahip olmalıdır. Bu bardaklar bebeğinizin hava yutmasının önüne geçer ve bebeklerde gaz probleminin yaşanmasını engeller. Böylelikle çok daha kolay bir şekilde bu süreci atlatabilirsiniz. Özellikle ek gıda döneminde bebekler yedikleri yeni gıdaların yanında sürekli içecek ürünler isterler. Su ayran ıhlamur  gibi ürünleri içerirken bu alıştırma bardaklarını kullanabilirsiniz. Hem sizin için kolaylık olur hem de bebeğinizin kullanımı açısından oldukça kolay olur. Bu ürünler sızdırma yapmaz ve oldukça kullanışlı olan ürünlerdir. Bebeğin beslenme sürecine oldukça katkı sağlar. Sizlerde iyi bir markaya ait alıştırma bardağı satın almak isterseniz https://www.mamajoo.com/alistirma-bardagi sitesini ziyaret ederek ürünleri inceleyebilirsiniz.