Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber
Ekonomi

Bakan Şimşek’ten Türkiye’ye Yatırımcı Güveni Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye olan yatırımcı güveni sayesinde 2 milyar dolarlık tahvil ihracının gerçekleştirildiğini ve Eximbank’ın 1 milyar dolarlık rekor sendikasyon kredisi aldığını açıkladı. Tahvile talep 2,5 katı aşarken, kredi kadın girişimciler ve yeşil ihracatçı KOBİ’lere destek sağlayacak.

Bakan Şimşek’ten Türkiye’ye Yatırımcı Güveni Vurgusu
Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen Türkiye’nin dış finansmana erişiminin güçlü şekilde devam ettiğini açıkladı.

Bakanlık finansman programı kapsamında 2 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirirken, ihraca, 2,5 katı aşan talep geldi.

EXİMBANK’TAN TARİHİ KREDİ

Bu arada Eximbank, tarihindeki en yüksek sendikasyon kredisini alarak 1 milyar dolarlık yeni kaynak sağladı. Kaynağın özellikle düşük gelirli bölgelerdeki kadın girişimci KOBİ’ler ile yeşil ihracatçı KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için kullanılacağı bildirildi.

 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1925822621674885550

Bu haber Meydannet.com, Samsun Son Dakika Güncel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ekonomi Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.