Eğitim
Giriş Tarihi : 16-12-2022 16:32   Güncelleme : 16-12-2022 16:32

Balıkesir Üniversitesi: Azerbaycanlı Şehit Ailesinden ne Ziyaret

Karabağ savaşında şehit düşen Tümgeneral Polad Haşimov’un annesi Samaya Haşimova ve kız kardeşi Kamala Haşimova, Türkiye Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Birliğinin (TÜİB) “Tek Millet Tek Yürek Projesi” çerçevesinde Balıkesir Üniversitesini ziyaret etti.

Balıkesir Üniversitesi: Azerbaycanlı Şehit Ailesinden ne Ziyaret

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen’in eşlik ettiği ziyaret programında; TÜİB Eğitim Kültür Komisyonu Başkanı Ragıp Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Meydan ve Balıkesir Üniversitesinde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler yer aldı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen’i makamında ziyaret eden şehit ailesi, sonrasında ise Balıkesir Üniversitesinde öğrenimini takiben Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması için savaşırken şehit olan Azerbaycan Uyruklu Mammadagha Safarov’un isminin verildiği Mühendislik Fakültesinde yer alan konferans salonunu ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, burada yaptığı değerlendirmede şehit ailesini üniversitede ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederken,  Haşimova ailesi de kendilerine gösterilen ilgi dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi. “Tek millet iki devlet” anlayışına vurguda bulunulan ve duygusal anların yaşandığı ziyaret programında, aziz şehitlerimiz için de rahmet ve minnet duyguları paylaşıldı.

 

AdminAdmin